dapper meisje prematuur, UMCG, hoge bloeddruk, magnesium

dapper meisje

dapper meisje prematuur, UMCG, hoge bloeddruk, magnesium
Donderdagochtend ontmoet ik in de hal van het UMCG in Groningen twee sterke ouders. Ze vertellen over de afgelopen hectische weken en hoe bijzonder pittig het allemaal is geweest en hoe spannend het vooralsnog blijft. De kleine meid doet het gelukkig heel goed en maakt goede stappen vooruit.

Mama wordt opgenomen met een verhoogde bloeddruk en hoewel ze zich in eerste instantie nog goed voelt geeft ze zich maar over aan de wensen van de artsen en met elkaar hopen ze het te kunnen rekken tot minstens 32 weken. Elke dag is er weer één gewonnen. Helaas gaat het steeds slechter met mama en krijgt ze driemaal een magnesium infuus. De kleine meid blijft het gelukkig goed doen in de buik alleen loopt de groei achter en groeit ze nog minimaal. De doorbloeding van de placenta is onvoldoende maar qua ontwikkeling en rijping zijn alle dagen winst.

Wanneer het met mama steeds slechter gaat besluit men in goed overleg dat het tijd is om de kleine meid te halen. prematuur en dysmatuur maar een enorm vechtertje. De eerste grote mijlpaal van 1 kilo wordt gevierd met een prachtige mijlpaal kaart en ze maakt prachtige stapjes vooruit.

Tijdens de sessie ligt ze heerlijk tevreden te slapen. Ze wordt eerst verzorgd waarna ze fijn mag buidelen bij mama. Wat een prachtig gezin om ze zo samen te zien genieten.

Dappere kleine meid, groei maar flink! Ik hoop dat je zonder al teveel gekke hobbels deze ziekenhuis periode mag doorlopen zodat je straks thuis zelf de foto’s kunt bekijken en kunt zien wat voor knapperd je bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.