Liv prematuur geboren met 30 weken en 1 dag, Isala Klinieken, keizersnede, zwangerschapsvergiftiging, NICU, neonatologie

Liv

Liv prematuur geboren met 30 weken en 1 dag, Isala Klinieken, keizersnede, zwangerschapsvergiftiging, NICU, neonatologie
Verhaal van de fotograaf:

Op 29 juli was ik bij Liv en haar ouders in de Isala klinieken in Zwolle. Liv is geboren op 15 juli met een keizersnede na 30 weken en 1 dag omdat de moeder van Liv zwangerschapsvergiftiging had.

Toen ik bij haar kwam was ze 32 weken oud en ze deed het heel erg goed! Zelfs zo goed dat het nog even spannend was of ze de dag van de reportage nog in Zwolle zou liggen of inmiddels al overgeplaatst zou zijn naar het ziekenhuis in Emmen. De dag voor de reportage kreeg ik een berichtje van de moeder van Liv dat ze inderdaad overgeplaatst mocht worden, maar omdat er op dat moment geen plek was in Emmen moest ze nog even het weekend in Zwolle blijven. Dus kon de fotoshoot toch nog doorgaan. Wel mocht ze van de NICU af en naar de afdeling Neonatologie.

En wat een dapper en sterk meisje kwam ik daar tegen, met een hele trotse papa en mama. Nog zo klein, maar wat deed ze het super! Inmiddels is Liv overgeplaatst naar het ziekenhuis in Emmen om daar verder groter te groeien, waar ze al heel hard mee bezig is.

Lieve Liv, ik hoop dat je heel snel groot genoeg bent en dat de volgende stap is dat je lekker met papa en mama mee naar huis mag!
Liefs, Mariska

——————————–

Verhaal van mama:

De eerste maanden van jou in de buik van mama waren prima, alle echo’s waren goed en je groeide volgens verwachting. Wel hield mama steeds meer en vaker vocht vast waardoor ze op een gegeven moment geen schoenen meer kon dragen door de dikke voeten. Deze dikke voeten waren dan ook de reden dat mama op maandag 10 juli werd opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle met zwangerschapsvergiftiging. Mama voelde zich prima maar de bloedonderzoeken vertelden wat anders.

Op zaterdag 15 juli kwam de arts vertellen dat jij gehaald ging worden, omdat het lichaam van mama te ziek was geworden en er kon niet langer gewacht worden. Na tussenkomst van een tweetal spoedgevallen werd jij om 14.04 uur gehaald met een keizersnede na 30 weken en 1 dag zwangerschap.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.