Jaaroverzicht 2023

Aan het einde van dit jaar blikken wij ook weer terug op de Earlybirdjes van 2023!

Dit jaar hebben wij ongeveer 900 reportages mogen verzorgen in de ziekenhuizen
Dit mede door de 189 vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken, zowel voor als achter de schermen.
De fotografen worden altijd wel gezien in de ziekenhuizen, maar ook achter de schermen zetten een hoop vrijwilligers hun beentje bij om dit alles mogelijk te maken.
Daarnaast hebben we ook nog de haaksters niet te vergeten, die al de mooie Earlybirdjes en Nicu’s haken, die onze fotografen mogen uitdelen in de ziekenhuizen.
Ook willen wij onze donateurs bedanken voor de mooie donaties die wij het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen. Zonder jullie ook geen Stichting Earlybirds. Dank jullie wel!!

Maar dan nu het jaaroverzicht in beeld, met verschillende Earlybirdjes van het jaar 2023 in de hoofdrol.
Kijk en geniet!

Wij wensen iedereen een mooi gezond en liefdevol 2024 toe!

https://youtu.be/n6LfGU28fkU

Wereld Prematuren Dag 2023

17 november 2023 was het Wereld Prematuren Dag, inmiddels alweer 4 weken geleden.

35 vrijwillige fotografen zijn in deze week in de ziekenhuizen geweest om mini reportages op de afdelingen te verzorgen.
Alles was paars gekleurd. De kleur van WPD.
Waarom paars denkt u misschien? De kleuren roze en blauw gemengd komt samen op de kleur paars.

Ook hebben wij dit jaar de ziekenhuizen weer mogen voorzien van goodiebags om deze uit te delen aan de ouders. Hierin zat ons nieuwe magazine ter ere van ons 10 jarig jubuleum en ook Het speciale WPD haakwerk was terug te vinden die door onze vrijwillige haaksters zijn gehaakt. Waar we ook enorm dankbaar voor mogen zijn, dat ze dit iedere keer weer voor ons willen doen.

In de week rondom Wereld Prematuren Dag hebben onze fotografen bijna 320 kindjes mogen fotograferen in zeer korte tijd.

Wij willen al het personeel van de ziekenhuizen die hier aan bij hebben gedragen bedanken voor de inzet, om dit allemaal mogelijk te maken.

Daarnaast dank aan onze vrijwillige fotografen en vrijwilligers achter de schermen die druk zijn geweest met Wereld Prematuren Dag.
Ook dit jaar was het weer een groot succes.

Hierbij een aantal van de kindjes die wij hebben mogen fotograferen tijdens WPD.

https://youtu.be/aD-VUGQ6Xgg

7000ste fotoreportage – Livy

7000ste fotoreportage
 
In het jaar dat Stichting Earlybirds 10 jaar mag bestaan, hebben we afgelopen zaterdag de 7000ste fotoreportage mogen maken. Wat een mooie mijlpaal is dit en wat zijn wij hier trots op. Dat wij zoveel ouders al hebben mogen helpen met deze mooie herinnering in spannende en hectische tijden in het ziekenhuis.
 
Daarom hebben wij deze ouders ook extra in het zonnetje gezet. Onze fotograaf Luzanne mocht deze fotoreportage verzorgen en namens het bestuur van de stichting ons mooie prentenboek en Earlybirds knuffels overhandigen aan deze ouders.
 

Onze fotograaf Marleen Dalebout was ook mee om van deze speciale gelegenheid foto’s te maken vanaf de zijlijn voor een mooi interview wat in ons jubileum magazine zal verschijnen. Deze zal in juni uitkomen.

Van de ouders:

Het was een hele leuk ervaring om deze mooie herinnering van Livy en ons gezin door Earlybirds vast te laten leggen. We zijn heel dankbaar dat deze stichting dat mogelijk heeft gemaakt. Daarom met grote dank aan Luzanne en Marleen dat zij dit zeer professioneel hebben vastgelegd. Nogmaals bedankt voor het gezellige uurtje dat jullie zijn langs gekomen !!!!!

Van de fotografen:
Luzanne

Deze keer mochten Marleen en ik samen op pad voor een heel bijzondere shoot. We mochten naar kleine Livy in het Amphia om de 7000ste fotoreportage voor Stichting Earlybirds te verzorgen. Marleen ging het maken van de reportage vastleggen, en ik ging Livy samen met haar papa, mama, zus en broertje fotograferen zoals we altijd doen in een reportage. Livy had niet alleen de 7000ste fotoreportage maar mocht vandaag ook voor de 1ste keer in bad én uit de couveuse in een bedje. Ze werd door papa in het badje gedaan wat hij deed alsof hij nooit anders had gedaan. Namens de stichting mocht ik Livy de knuffels en het prentenboek van Earlybirds geven, haar zus en broertje namen het graag in ontvangst. Livy was een beetje moe geworden van alle indrukken en mocht lekker in bedje uit gaan rusten. Marleen en ik gingen samen nog even vieren dat wij dit bijzonder moment mochten vastleggen met een lekker taartje. Het was heel bijzonder voor ons om deze 7000ste shoot te mogen maken!
Marleen
Als ‘nieuw lid’ (november 2022) van het Stichting Earlybirds-team vond ik het een eer en bijzonder om bij deze prachtige mijlpaal van de Stichting aanwezig te zijn en Luzanne, met al zoveel jaar Earlybirds-ervaring, tijdens een reportage vast te mogen leggen en ervaringen/herinneringen aan andere reportages uit te wisselen. We hopen beiden dat we ons nog veelvuldig in mogen zetten voor dit prachtige initiatief. Als geen ander weten we hoe waardevol deze foto’s kunnen zijn. Voor nu en later!

 

 

10 jarig jubileum – interview met onze trouwe haaksters

 

Dit jaar mag Stichting Earlybirds 10 kaarsjes uitblazen en daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. We hopen dit jaar maar liefst onze 7500e fotoreportage te mogen maken, wauw!

Tijdens de fotoreportages nemen onze fotografen een gehaakt Earlybirdje & Nicu mee naar het ziekenhuis. Deze birdjes en nicu’s worden gemaakt door een zeer trouwe groep met haaksters, die verbonden zijn aan onze mooie stichting. We hebben een aantal van onze vaste haaksters gevraagd naar hun motivatie voor onze stichting. Hun verhaal delen we graag met jullie!

 

Gezina

Wil je in het kort vertellen wie je bent?

Ik ben Gezina Blok, ben 59 jaar en woon in Drachten. Ik heb een dochter en een zoon en beiden hebben een mooi gezinnetje.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Stichting Earlybirds?

Op vakantie, samen met het gezin van mijn zoon, in 2016 werd ik door mijn dochter getagd in een bericht van deze stichting.

Waarom ben je voor onze stichting gaan haken?

Omdat mijn dochter in 2014 hun eerstgeborene zijn verloren door een vroeggeboorte.

Hoe lang haak je al voor Stichting Earlybirds?

Sinds september 2016, toen ben ik begonnen met haken van de setjes, knuffels voor de acties en voor Wereld Prematuren Dag.

 

Jeannet

Wil je in het kort vertellen wie je bent?

Ik ben Jeannet Jansen, ben alleenstaand en ben graag bezig voor anderen en haak ook graag.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Stichting Earlybirds?

Ik ben door Eline de Pee in aanraking gekomen met deze stichting.

Waarom ben je voor onze stichting gaan haken?

Omdat ik voor mezelf niets nodig had, ben ik voor deze stichting gaan haken, omdat ik dit een goed initiatief vind om de vroeggeboren baby’s te helpen, zodat ze gezond naar huis kunnen en kunnen genieten van de birdjes die wij vrijwillig haken. Het doet me goed als ik de foto’s van hen zie met de birdjes van ons.

Hoe lang haak je al voor Stichting Earlybirds?

Ik denk dat ik nu een jaar of vier voor de stichting haak en met plezier.

 

Jennij

Wil je in het kort vertellen wie je bent?

Ik ben Jennij van Mourik, getrouwd met Toon en ben 70 jaar. Wij hebben 3 kinderen, 3 schoonkinderen en 7 kleinkinderen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Stichting Earlybirds?

Ik ben in aanraking gekomen met Earlybirds door mijn dochter Eline die toen keurmeester was en ging haar vaak helpen met inpakken. Toen er een nieuwe keurmeester werd gezocht heb ik daarop gereageerd en kon toen goed samenwerken met Eline.

Waarom ben je voor onze stichting gaan haken?

Ik ben als kind al begonnen met haken en breien, dus heel veel ervaring. Onder het inpakken samen met Eline vond ik het leuk om ook een setje te gaan proberen. Dat is nu uitgegroeid tot heel veel birdjes, omdat ik in de groep een paar haaksters heb die alleen nicu’s haken en er heel weinig lossen birdjes binnen komen. Het aantal nicu’s bleef groeien (ik had er op een gegeven moment bijna 400 liggen) daarom ben ik vorig jaar januari maar begonnen om birdjes te haken, zodat het setjes worden.

Hoe lang haak je al voor Stichting Earlybirds?

Ongeveer een jaar of vier nu denk ik.

 

Marjo

Wil je in het kort vertellen wie je bent?

Ik ben Marjo, getrouwd, heb 2 dochters en 3 kleinkinderen, woon in Zoetermeer en ben gepensioneerd.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Stichting Earlybirds en waarom ben je voor onze stichting gaan haken?

In 2016 heeft mijn dochter, die toen in verwachting was, een oproep gelezen voor haaksters voor Stichting Earlybirds. Zij vond het wel iets voor mij om hieraan mee te helpen. In eerste instantie had ik iets van “zijn mijn haakwerkjes wel goed genoeg?” Ik haakte om mijn vingers soepel te houden i.v.m. artrose. En nu mijn haakwerk laten “keuren?” Dat vond ik nogal wat. Ik heb eerst het patroontje verschillende keren uitgeprobeerd met wisselend resultaat en mijn kleinkinderen konden met die resultaten spelen. Uiteindelijk heb ik in augustus 2016 besloten om toch een paar birdjes en een nicu op te sturen om te keuren en daarna was ik “verslaafd”. Ook in de vakantie gaan mijn haakspullen mee. Ik haak de birdjes dan totdat ze gevuld zouden moeten worden en dan gaan ze plat mee terug in de koffer en thuis kan ik ze vullen, de laatste twee toeren haken en de staartjes eraan maken. Behalve de birdjes haken, staat ook de kerstsokjesactie mij nog goed bij. Wat een enorme hoeveelheid (waren het er 2500? Is er toen gehaakt met zoveel enthousiasme. Dat tekent ook de prettige sfeer in de groep. Sinds 2016 heb ik ruim 1000 setjes gehaakt. Omdat ik de patroontjes uit mijn hoofd weet, kan ik de setjes haken terwijl ik tv kijk. Over een setje doe ik ongeveer 1,5 avond. Nog steeds haak ik met veel plezier voor onze stichting.

Hoe lang haak je al voor Stichting Earlybirds?

Dat wordt augustus dit jaar 7 jaar.

 

Adri

Wil je in het kort vertellen wie je bent?

Ik ben Adri Jansens, 81 jaar en oma van 7 klein- en 2 achterkleinkinderen

Hoe ben je in aanraking gekomen met Stichting Earlybirds?

Via mijn dochter die aangaf dat ik dit ook wel heel leuk zou vinden.

Waarom ben je voor onze stichting gaan haken?

Ik heb ruim 35 jaar vrijwilligerswerk gedaan op creatief gebied, maar door corona is alles gestopt en ook mijn leeftijd speelt een rol. Stichting Earlybirds heeft een mooi doel en daarom vind ik het heel fijn om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Hoe lang haak je al voor Stichting Earlybirds?

Ik haak nu 6/7 jaar voor de stichting.

Deze vijf haaksters hebben gezamenlijk de afgelopen twee jaar maar liefst 4297 haaksels voor Stichting Earlybirds gemaakt. Wat zijn we daar dankbaar voor!!

 

Een grote dank aan álle haaksters die zich ieder jaar weer inzetten om zoveel mogelijk premature kindjes en ouders te helpen.

Jaaroverzicht 2022

Aan het einde van dit jaar blikken wij ook weer terug op de Earlybirdjes van 2022!
Het jaar begon helaas de eerste maand zonder reportages. Gelukkig mochten we al snel weer op pad in februari en wat waren wij blij dat wij weer lichtpuntjes en liefdevolle herinneringen mochten brengen bij de ouders.
Ook wij voelde het verdriet bij de ouders die wij helaas niet mochten fotograferen.
Gelukkig hebben we dit jaar rond de 700 reportages mogen verzorgen in de ziekenhuizen.
Dit mede door de 209 vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken, zowel voor als achter de schermen.
De fotografen worden altijd wel gezien in de ziekenhuizen, maar ook achter de schermen zetten een hoop vrijwilligers hun beentje bij om dit alles mogelijk te maken.
Daarnaast hebben we ook nog de haaksters niet te vergeten, die al de mooie Earlybirdjes en Nicu’s haken, die onze fotografen mogen uitdelen in de ziekenhuizen.

Ook willen wij onze donateurs bedanken voor de mooie donaties die wij het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen. Zonder jullie ook geen Stichting Earlybirds. Dank jullie wel!!

Maar dan nu het jaaroverzicht in beeld, met verschillende Earlybirdjes van het jaar 2022 in de hoofdrol.
Kijk en geniet!

https://youtu.be/PrsMt3WR9to

Wij wensen iedereen een mooi gezond en liefdevol 2023 toe!