De organisatie

Stichting Earlybirds Fotografie is opgericht op 12 juni 2013 door Marjolein Roossien, Marije Hofman & Jessica Vink. Alle drie zijn de dames in het dagelijks leven werkzaam als fotograaf.

Het doel van Stichting Earlybirds is dat we iedere ouder een mooie herinnering willen geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. We werken momenteel met ruim 300 vrijwilligers, waarvan zo’n 250 fotografen, voor de stichting, allemaal op vrijwillige basis en met veel liefde.

Wie doet wat binnen de stichting?
Voorzitter: Marjolein Roossien
Secretaris: Evelien van Ooyen-Zeegers
Penningmeester: Nina Zagar
Algemene bestuursleden: Patricia van Aalst, Carla van de Kerkhof-Gielis, Jan-Bas Naarding

Lees hieronder meer over de bestuursleden.

Bedrijfsgegevens:
Stichting Earlybirds Fotografie
9980 AA Uithuizen

info@earlybirdsfotografie.nl
RSIN: 852900909
KVK nummer: 58156704

Over de stichting
Ons beleidsplan, het jaarverslag en de financiële jaarcijfers vindt u hier

Marjolein Roossien (31)

Voorzitter vanaf 2013

Na de vroeggeboorte en het overlijden van ons eerste kindje heb ik besloten mijn dromen achterna te gaan en ben ik gestart als fotograaf. Ik kwam in aanraking met een reportage van een prematuur geboren kindje en nam contact op met de fotograaf. Wij realiseerden ons wat een hectische periode een vroeggeboorte met zich meebrengt, hoe fijn het is om mooie foto’s te hebben en even een momentje te genieten met elkaar. Het balletje begon te rollen en al snel was Stichting Earlybirds geboren.

Evelien van Ooyen - Zeegers (51)

Secretaris vanaf 2017

Vier jaar geleden kreeg ik een tip over het haken van earlybirdjes. Ik heb me aangemeld bij de Facebookpagina van Earlybirds en was onder de indruk van wat ik daar zag. Vrij kort daarna zag ik een vacature voorbijkomen voor planner. Ik heb zelf geen premature kindjes gehad gelukkig, maar onze dochter heeft als baby flink ziek in het ziekenhuis gelegen. Hierdoor heb ik wel ervaren hoe het is als je kind ziek is en je tijd volledig wordt opgeslokt door de zorg voor je zieke kind. Inmiddels ben ik ook secretaris voor de stichting en houd ik me bezig met recruitment.

Nina Zagar (32)

Penningmeester vanaf 2015

Ik ben via een vriendin, een voormalig penningmeester van Earlybirds, bij de stichting terecht gekomen. Vrijwilligerswerk heeft mij altijd gefascineerd en toen deze mogelijkheid op mijn pad kwam, wilde ik ook zelf deel van zoiets moois uitmaken.

Patricia van Aalst (32)

Algemeen bestuurslid vanaf 2013

Toen de stichting net bestond, had ik contact met Jessica. Zij is één van de oprichtsters. Jessica maakte een newborn-reportage van onze dochter en via Facebook las ik over de stichting. Ik vond dit een heel mooi doel, daarom heb ik gevraagd of ik Stichting Earlybirds kon ondersteunen.

Jan-Bas Naarding (36)

Bestuurslid PR vanaf 2017

Na de vroeggeboorte van onze drieling vorig jaar hebben we zelf een fotoshoot gehad vanuit Earlybirds. Dat was onvergetelijk! Daarom wil ik me graag inzetten voor Stichting Earlybirds. Alle ouders van een prematuur gun ik een reportage.

Carla van de Kerkhof (34)

Bestuurslid Communicatie vanaf 2017

Mijn dochter en zoon zijn beide geboren na een zwangerschap van 32 weken. Bij mijn dochter kende ik de stichting nog niet, bij mijn zoon wel. We hebben ons aangemeld voor een fotoreportage en het zijn prachtige foto’s geworden, een mooie herinnering aan een heftige tijd. Vanaf dat moment ben ik de stichting gaan volgen op Facebook en zo zag ik de vacature voorbijkomen. Voor mij dé kans om mijn steentje bij te kunnen dragen aan deze mooie stichting.