Siem prematuur geboren met 35 weken en 2 dagen, gebroken vliezen, operatie, TAS sonde, flesvoeding

Siem

Siem prematuur geboren met 35 weken en 2 dagen, gebroken vliezen, operatie, TAS sonde, flesvoeding
Vrijdag 9 juni is dappere Siem geboren!

Een onbezorgde zwangerschap tot op de dag dat mijn vliezen braken. Ik was op dat moment 34 weken zwanger. Een extra echo gaf een ‘double bubble’ weer. Siem bleek een afsluiting aan zijn twaalfvingerige darm te hebben. Een dag na zijn geboorte heeft Siem een operatie gehad. De twaalfvingerige darm bleek afgesloten te worden door de alvleesklier. Een goed te verhelpen aandoening.

Siem kreeg een TAS-sonde, deze ligt tot na het operatie gebied. Al snel bleek Siem echt dapper te zijn! Via de sonde moesten de darmen wennen aan de voeding aangezien dit tijdens de zwangerschap niet was geoefend. Dit kon snel opgebouwd worden en werd zo goed verdragen dat we ook mochten beginnen met het geven van flesjes.

Siem dronk de flesjes smakelijk op en vond het, één dag voor de geplande datum, nodig om zelf de sonde eruit te halen. Hij moest vanaf dat moment zelf doen, alle voeding via de fles. Dit ging goed waardoor we woensdag 5 juli naar huis mochten!

Thuis groeide Siem goed, inmiddels weegt hij 3230 gram.

———————–

Van de fotografe:

Met 35+2 weken is deze kleine man geboren. Het ging steeds een beetje beter met Siem en tijdens de reportage dronk hij lekker al zijn melk op. Het ging zelfs zo goed dat ik een berichtje heb mogen ontvangen dat Siem gelukkig mee naar huis is. Lieve Jeroen en Alja, wat hebben jullie een ontzettend mooi kindje! Geniet vooral van elkaar, vooral nu Siem thuis is! Heel veel succes in de toekomst!

Liefs, Nicole.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.