Yusuf prematuur geboren 28 weken vliezen gebroken

Yusuf

Yusuf prematuur geboren 28 weken vliezen gebroken

Zondag 17 januari, ik mag weer op pad voor Earlybirds. Zin in! Super mooi weer, lekkere winterse vrieskou, heerlijk dagje dus. En als ik kon afgaan op het telefoongesprek dat ik al had gehad met de moeder van Yusuf, dan zou me bij het ziekenhuis een enthousiaste en gelukkige moeder me opwachten. Op dus naar het Maasstad ziekenhuis!

En inderdaad, na kennis gemaakt te hebben met de moeder van Yusuf was het meteen duidelijk dat Yusuf bij een warme, zorgzame en dankbare moeder terecht was gekomen. Helaas is hij wel veel te vroeg geboren, waardoor hij alweer een tijd in het ziekenhuis ligt. Na een hele normale zwangerschap waar geen vuiltje aan de lucht leek, braken met 26 weken de vliezen. Gelukkig kon de bevalling toch nog 2 weken worden uitgesteld waardoor Yusuf met 28 weken ter wereld kwam.

Net als bij de andere ouders met te vroeg geboren kinderen, ben je dan een hele andere wereld terecht gekomen waar je eigenlijk niets van af wil weten. Gelukkig is Yusuf een krachtig mannetje wat het ontzettend goed doet. Hij heeft nog wel een sonde maar drinkt ook zelf al. Alsof Yusuf wist dat hij op de foto moest, had hij net voor onze aankomst zijn sonde er uit getrokken. Voor de foto’s natuurlijk niet verkeerd 🙂

Beste Leyla, ik weet dat je het erg jammer vind dat je man en andere zoontje niet bij de fotoshoot aanwezig konden zijn door de verkoudheid van je zoontje, maar ondanks dat vond ik het een hele mooie paar uur waarbij ik het bijzonder vond zo dichtbij jou en Yusuf te mogen zijn. Je zorgzaamheid en liefde geeft Yusuf duidelijk veel rust. En ondanks dat je het vertrouwen misschien af en toe kwijt bent na alles dat je hebt meegemaakt, weet je ook dat er weer andere tijden gaan aanbreken!

Ik hoop dat Yusuf snel mee naar huis mag en dat je gezinnetje weer helemaal compleet is!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.