Sem prematuur 27 weken zwangerschapsvergiftiging

Sem

Sem prematuur 27 weken zwangerschapsvergiftiging

Afgelopen week mocht ik een reportage maken van Sem in het Martini ziekenhuis in Groningen. Hij is geboren met 27,2 weken op 21 oktober 2015 en ligt al een flinke tijd in het ziekenhuis.

Aangekomen op de afdeling maak ik kennis met zijn papa en mama. Wat een lieve mensen en wat hebben ze een heftige periode achter de rug. Gelukkig gaat Sem sinds twee weken met flinke sprongen vooruit! Wat een prachtig kereltje is het. Hij gaat even heerlijk in bad tijdens de reportage. En wat ontzettend mooi op te zien hoe hij daar van geniet. Lekker met z’n handjes omhoog te relaxen in het water.

We maken ook een gezinsfoto en daar zie ik de ouders genieten en stralen van geluk en trots! Dit zijn prachtige momenten. Ik hoop dat Sem deze grote sprongen voortzet en gauw met jullie mee naar huis mag. Heel veel geluk met z’n drieën!

Liefs, Regina

*************

De ouders:

Het is week 25 van de zwangerschap, dat ik ziek word. Het lijkt op een flinke griep, maar als op een nacht van zaterdag op zondag ik op een gegeven moment niet meer op mijn benen kan staan en wegzak, gaan de alarmbellen rinkelen. We bellen de huisarts. Daar aangekomen weet hij eigenlijk niet precies wat het is. De klachten lijken op een griep. Maar we worden gelukkig toch doorgestuurd naar het ziekenhuis. Ook daar vinden ze het vreemd maar wordt aan griep gedacht. Maar ergens klopt er iets niet.

Een bloedonderzoek geeft een beeld wat er op wijst dat er meer aan de hand is. Er volgt meteen een ziekenhuis opname. Onderzoekjes worden er gedaan, maar ook daaruit komt niet de exacte diagnose. Uiteindelijk na anderhalve week is het toch zwangerschapsvergiftiging. Bij een controle van het hartritme van ons kleintje blijkt dat hij het benauwd heeft. Er wordt besloten ons kleintje te gaan halen en vier uur later wordt Sem geboren met 27,2 weken.
Een hele spannende periode breekt aan, zijn longen moet nog goed aansterken.

Inmiddels zijn we bijna 13 weken verder en rond de uitgetelde datum. Ondanks de diagnose BPD gaat het gelukkig erg goed met Sem! Hij mag bijna naar huis.

Sem heeft een houten hartje op zijn kamer, daarop staat een tekst: One life…….live it. Dat geld voor iedereen, maar voor onze Sem zeker!

2 antwoorden
  1. Sanne
    Sanne zegt:

    Wat leuk om de foto’s te zien en jullie verhaal te lezen op de earlybirds website! Wat een mooi mannetje is Sem! Jullie zijn inmiddels thuis denk ik hè met Sem? Gaat het goed?

    Liefs Sanne (moeder van Bram)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.