Yorrick

YORRICK
De ouders:

Mijn zwangerschap voelde als een groot wonder. Ik ben namelijk al 10 jaar ziek (colitis ulcerose) en na 7 buikoperaties, het krijgen van een stoma en het PCO syndroom, wist ik dat een zwangerschap heel lastig kon worden. Het geluk was groot toen bleek dat het met heel klein beetje hulp toch zover was.

Met 21 weken ging het helaas al bijna fout. Ik belde de gynaecoloog dat ik het hele weekend al harde buiken had. Bij controle bleek dat mijn baarmoedermond al verstreken was en de bevalling ieder moment kon beginnen. Ik ben met bed-/bankrust en weeënremmers naar huis gestuurd in de hoop dat we nog even tijd konden rekken.

Het was een spannende tijd, leven van week naar week, maar toen we week 30 gepasseerd waren, kregen we eindelijk wat meer vertrouwen en zekerheid. Met 32 weken kreeg ik erge buikpijn, voor de zekerheid even naar het ziekenhuis, daar kwamen ze erachter dat ik al 1.5 cm ontsluiting had. Na 4 dagen opname waarin ik een weeënremmend infuus kreeg en spuitjes voor de longrijping, mocht ik weer naar huis.

Uiteindelijk begon de zwangerschap te uitputtend te worden voor mij door alle buikpijn in een heel complexe buik, waardoor de knoop werd doorgehakt om bij 34 weken de bevalling in te leiden. De eerste keer mislukte de inleiding, dus na een paar dagen werd er nog een poging gewaagd en die slaagde. De bevalling is super goed gegaan ondanks mijn complexe gezondheid en stoma. Ook Yorrick heeft voor zijn leeftijd een goede start gemaakt, hij heeft wat ondersteuning nodig gehad, maar mocht na 2.5 week al mee naar huis!

Het is een spannende zwangerschap geweest en een emotionele tijd toen onze kleine jongen in de couveuse lag. Nu is ons gezinnetje compleet en kunnen we eindelijk lekker thuis gaan genieten!

We willen Pasquale ontzettend bedanken voor de fotoshoot. Je was bereid om vanuit een andere regio naar ons toe te komen om deze bijzondere tijd voor ons vast te leggen!

 

Dominique Frantzen en Erik Zwaan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.