Xan

xan
Dinsdagavond 24 juni, stap ik op mijn fiets richting het MMC Veldhoven waar ik een prachtig jongetje zal mogen fotograferen.
Het is een prachtige zonnige en heldere dag. De route in het ziekenhuis is me inmiddels goed bekend en al snel sta ik op de zuigelingen afdeling. De verpleegsters brengen me naar Kim en Tijs en ik maak kennis met ze.

Wat een mooi gezinnetje… ze stralen! Daar ontmoet ik hun prachtige zoon Xan. Xan is geboren met 30 weken. Veel te vroeg. Kim haar vruchtwater was gebroken op het werk dus werd Kim meteen opgenomen. Ze hebben nog geprobeerd Xan zolang mogelijk in haar buik te houden, maar uiteindelijk toch de bevalling op gang gebracht omdat er een infectie was.

Uiteindelijk bleek dat hij een E-Colie bacterie bij zich droeg, dit is meteen aangepakt. Xan heeft een paar daagjes aan de beademing gelegen en daarna nog even ondersteund door een CPAP.

Met 32 weekjes is Xan verhuisd van couveuse naar een bedje. Hopelijk mag hij na ongeveer 7 weken ziekenhuis mee naar huis toe.
Ik begin met fotograferen. Even later komt ook Xan zijn grote zus, Lynn op bezoek. Xan heeft vanaf het eerste moment haar hart gestolen en ze knuffelt hem graag en natuurlijk is het heel leuk om papa en mama te helpen met de verzorging van Xan.
Na een uurtje neem ik weer afscheid.

Lieve Xan, groei goed door zodat je snel met papa, mama en Lynn mee naar huis mag. Kim, Tijs en Lynn, bedankt dat ik jullie mocht ontmoeten en geniet volop van jullie zoon en broertje!

Liefs,
Léonie de Koning

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.