Sem & Jayden

Sem en Jayden

Op een vroege zondagochtend ging ik op pad naar het Orbis Medisch Centrum in Sittard. Bij binnenkomst werd ik meteen vriendelijk ontvangen door de ouders van Sem & Jayden, spontaan geboren met 33 weken zwangerschap (op de foto’s zijn de kleine mannetjes 2 weken oud). Ook was de grote broer aanwezig; een ondernemende dreumes van 20 maanden. Heel spannend vond hij mijn komst, hij hield mij dan ook de hele tijd goed in de gaten.

Voordat ik in gesprek kon gaan met de ouders kwam eerst nog een verpleger om voor beide een diploma uit te rijken; Hoera, je bent al 2000 gram, kanjer! En kanjers zijn het zeker!

Na nog even kort gesproken te hebben met de ouders, gingen ze verder met Sem & Jayden en ik maakte er foto’s van. Eerst werd Sem langzaam wakker, werd verzorgd door papa en kreeg daarna een heerlijk flesje van mama. Ondertussen ging papa zijn broertje Jayden voorzichtig wakker maken, maar hier had hij nog niet zo’n zin in. Eenmaal wakker werd ook Jayden verzorgd en kreeg hij na de verzorging een flesje van papa. Bart weet nog niet goed wat hij met zijn taak als grote broer aan moet. Toch komt hij af en toe even spieken terwijl papa en mama met zijn broertjes bezig zijn. Ook heel even op schoot bij papa die op dat moment Jayden de fles geeft. Het is natuurlijk ook niet niks,om ineens 2 kleine broertjes te hebben.

Na de flesjes werd er volop geknuffeld en gekletst met de kleine mannetjes. Ze werden daarna 1 voor 1 tevreden terug in bed gelegd.

Kristie en Kevin, wat een rijkdom die 3 prachtige kereltjes! Ik wens jullie enorm veel geluk en liefde toe. En grote broer Bart,let je goed op je 2 broertjes?

Groetjes,

Miranda ten Haaft

 

************************************

 

De ouders:

Wat een schok was het toen we te horen kregen dat we een tweeling verwachte ” o nee wat nu?! ” Dit werd ons tweede en derde kind. We hebben al een zoontje van 20 maanden en ook dit zouden twee mannetjes worden, een echt mannen gezin : ).

Net zoals ook mijn eerste zwangerschap ging ik er van uit dat deze zwangerschap ook vlekkeloos zou verlopen en ze me waarschijnlijk moesten inleiden. MIS!! Na ongeveer 29 weken zwangerschap braken mijn vliezen en was een ziekenhuisopname onvermijdelijk.

Na 3 en een halve week ( met precies 33 weken zwangerschap ) vonden de heren het wel genoeg geweest en zijn ze op 28 juni geboren. Alles is vandaar uit in een razend tempo gegaan.  De mannen groeien als kool en gaan iedere dag vooruit. Al na een paar dagen konden ze verhuizen naar het OMC een streekziekenhuis bij ons in de buurt.

Ik heb me na een tip opgegeven bij de geweldige stichting early birds. Dankzij hun kregen we op 13 juli een fotoshoot gemaakt door Miranda ten Haaft. Heel blij zijn we met de mooie foto’s.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.