Xem prematuur geboren met 34 weken en 4 dagen, gebroken vliezen, Amphia ziekenhuis Breda, sondevoeding

Xem

Xem prematuur geboren met 34 weken en 4 dagen, gebroken vliezen, Amphia ziekenhuis Breda, sondevoeding

Op woensdagavond 28 febr. braken spontaan mijn vliezen. Na een nachtje in het ziekenhuis bleek de bevalling niet meer te stoppen. Op donderdagmiddag 1 maart om 17.07 is Xem geboren. 5,5wk te vroeg. Xem werd opgenomen op de couveuseafdeling van t Amphia ziekenhuis in Breda. Xem moest aan de monitor en kreeg een sonde ingebracht. Leren drinken was een uitdaging. Gelukkig mocht ik 10dagen op de kraamafdeling verblijven. Zo kon ik dicht bij Xem zijn en veel aan de verzorging zelf doen. Na een aantal dagen ging Xem geel zien, de waardes stegen snel. Dit was even spannend al die lampen.

De fotoshoot van Loes was een hele mooie ervaring wat deze bijzondere periode heeft vastgelegd. Na de fotoshoot ging Xem snel vooruit. Hij mocht naar de wiegenkamer en na 5 dagen was hij sterk genoeg om zelf alle voedingen te drinken en mochten we hem mee naar huis nemen.

—————-

Van de fotograaf:

Lieve Xem,

Vrijdag 9 maart mocht ik kennis maken met jou en jouw moeder. Ze vertelde hoe ze een week eerder merkte dat haar vliezen gebroken waren. Met 34 weken zwangerschap dus veel te vroeg, jij had nog een paar weken fijn in haar buik moeten blijven. Maar daar dacht jij anders over! Voor jullie dus geen kraamtijd fijn thuis, maar een verblijf in het ziekenhuis. Omdat je af en toe vergat om adem te halen ging je aan de monitor en ook moest je nog even onder de gele lamp.

Vandaag was echter een bijzondere dag. Je doet het zo goed dat je van de van de monitor af mag! Hoe fijn is dat. Mama mag zelf de plakkers van je borstkastje halen wanneer je lekker in bad ligt. Na het badje is het tijd om te kroelen en je flesje te drinken. Dat kost je nog veel moeite, daarom moet je nog even in het ziekenhuis blijven.

Lieve knul, ik heb van je genoten tijdens de fotosessie! Wat een kanjer ben jij nu al.
Liefs Loes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.