Roqi prematuur geboren met 30 weken en 4 dagen, Deventer ziekenhuis, sondevoeding

Roqi

Roqi prematuur geboren met 30 weken en 4 dagen, Deventer ziekenhuis, sondevoeding

Ik mocht bij de kleine meid Roqi op bezoek komen in het Deventer Ziekenhuis, waar haar ouders Rina en Remco mij opwachtten. Ze lag met een aantal andere kindjes in een ruimte. Ze sliep nog net toen ik binnenkwam, papa was haar aan het uitkleden om in bad te gaan. Terwijl ze zachtjes in het water werd getild en gewassen, gingen langzaam de donkere oogjes een beetje open. Ze keek naar me maar weet niet wat ze kan zien of horen.

Op dit moment is ze ongeveer 6 weken oud, maar eigenlijk nog maar 36 weken. Na een zwangerschap van 30 weken en 4 dagen voelde moeder Rina zich niet lekker, rugpijn en pijn in de benen. Na enige tijd de verloskundige er bij gehaald en naar het ziekenhuis waar Roqi de wereld verraste met haar vroege komst. De eerste drie weken hebben ze in het ziekenhuis in Utrecht gelogeerd, en daarna mochten ze naar Deventer.

Het gaat goed met haar, kan alleen nog niet volledig zelfstandig drinken en krijgt ook nog voeding via de sonde. Na het badje was Roqi goed wakker en heeft een poosje in het rond gekeken en maakt schattige knorrende en piepende geluidjes. Hopelijk mag ze snel naar huis en ik wens ze veel geluk toe met zijn drietjes!

5 antwoorden
 1. Netty meijer
  Netty meijer zegt:

  Ze is zo’n mooi poppetje en ze heeft ons verast om zo vroeg op de wereld te komen maar ze is een vechtertje we houden van haar een trotse oma ????

  Beantwoorden
 2. Netty
  Netty zegt:

  Tanties mooie lieve sterke meisje?
  Super mooie foto’s, en zo trots op Rina en Remco??
  Jullie doen het geweldig en Roqi boft maar met zo’n papa en mama❤️

  Beantwoorden
 3. Nel
  Nel zegt:

  Super naam mocht je een kaartje over hebben voor mijn kleindochters boek met de naam rox zou je mij blij maken. Super die naam echt zo apart heel veel geluk met jullie kleine grote meid

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.