Weinig haartjes

Tijn was zo goed als kaal toen hij geboren werd met 31 weken. Geen raar gegeven, ik ga er vanuit (al heb ik geen onderzoek gedaan) dat de meeste prematuren die erg vroeg geboren worden weinig haartjes hebben. Tijn heeft even een beetje een paterskapsel gehad, maar al snel leek hij gewoon een schattig biljartballetje (hij had wel haartjes, maar hele dunne en heel weinig). Gelukkig stond het hem goed met z’n ronde hoofdje en z’n grote, bruine ogen. Tijn heeft ook nooit moeilijk gedaan als hij een pet op moest in de zon ofzo.

Het heeft echter wel heel erg lang geduurd voordat hij echt haartjes kreeg en het duurde nog langer voor hij voor het eerst naar de kapper ging (hij hoefde nog niet eens echt naar de kapper, maar ik wilde graag dat het een beetje in model geknipt werd). Ik heb hem nooit zelf geknipt overigens, op een paar stukje pony en z’n matje na. Een paar dagen voor zijn derde verjaardag ging hij dan toch echt. Hij vond het wel spannend, maar liet het gewoon gebeuren. Helaas zag je na afloop weinig van de knipbeurt, alleen dat de lange plukjes eraf waren. Sindsdien is hij zo’n beetje elk halfjaar naar de kapper geweest en nu hij ruim vier is, kan ik pas zeggen dat hij echt haar heeft. Langer, dikker en donkerder. Het zal nooit een weelderig bos worden; ik vrees dat hij op dat gebied erfelijk belast is en dat ik daar de prematuriteit niet “de schuld” van kan geven. Ik ben allang blij dat hij nu gewoon lekker wat haar op zijn hoofdje heeft (hoewel die kale knikker hem ook heel mooi stond).

Maura is een randprematuur en hoewel die ook met een paterskapsel is geboren, had die na een half jaar al meer en langer haar dan Tijn had met twee jaar. Maura was bijna twee jaar toen ze voor het eerst naar de kapper ging, over een maand gaat ze voor de tweede keer, vooral om er een beetje model in te laten knippen. Ook zij heeft een hoofdje met dun haar dat niet heel hard groeit, maar wel een stuk harder dan dat van haar broer.

Ik ben gewoon benieuwd. Zijn er meer mensen met premature kindjes die dit herkennen? Zijn er veel premature kindjes die laat haartjes krijgen? Of is dit gewoon typisch Tijn? Zijn er premature kindjes die met flink wat haar geboren worden (ik heb ze wel eens voorbij zien komen bij de foto blogs)?

 

Lieve groetjes,

Linda

4 antwoorden
 1. Roos De winter
  Roos De winter zegt:

  Mijn zoontje is met 27,2 geboren, maar had al flink wat haar. Het waren veel haartjes en ze waren nog lang ook. Goudlokje werd hij genoemd op de nicu.

  Beantwoorden
 2. Lynn
  Lynn zegt:

  Onze dochter met 36+6 gehaald, is bijna 5 en nog steeds is haar pony kort. Verder mooi schouderlang haar. Niet dik, maar kon deze zomer een vlechtje. Zoonlief net als papa flinke haardos en dochter zichtbaar genen moeder..so be it ?

  Beantwoorden
 3. M
  M zegt:

  Onze dochter is met 34 weken gehaald en had gelijk veel haar. Ze moest met 3 maand een staartje omdat het echt hinderlijk voor haar werd en ik kon het toen ook invlechten. Ze is net 3 geworden en heeft dik haar in pijpenkrullen tot aan haar billen.

  Beantwoorden
 4. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Hoi allemaal, Onze dochter Roos is met 25,6 weken geboren 11-8-2017… Roosje had enorm veel haar en nu nog steeds! Op haar minst woog ze 750 gram en had ze pik zwart haar.. Ik (mama Karlijn) heel blij als kapster hihi! Veel liefs Roos!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.