Jack prematuur geboren met 29 weken en 6 dagen, placenta praevia, keizersnede, NICU, sonde

Jack

Jack prematuur geboren met 29 weken en 6 dagen, placenta praevia, keizersnede, NICU, sonde

 
Op 14 augustus mocht ik een fotoreportage maken bij Jack en zijn ouders Jan en Cathelijne. Jack is geboren met 29 weken en 6 dagen zwangerschap. Door placenta praevia was het voor Cathelijne al een maand ervoor ziekenhuis in en uit met bloedingen.

In de nacht van 14 op 15 juli ging het echt mis en gingen ze met grote spoed naar het VU in Amsterdam. In de ochtend van 15 juli is Jack gehaald met een keizersnede. Na 2 weken mag Jack de NICU verlaten en wordt hij overgeplaatst naar de high-care in Zaandam. Hier ging het de eerste dagen even wat minder goed maar nu gaat het iedere dag een beetje beter. Gelukkig is het vakantie voor zijn tweelingzussen en mogen zij bij opa en oma logeren zodat Jan en Cathelijne veel bij Jack kunnen zijn.

Als we de kamer binnenstappen ligt Jack nog heerlijk te slapen. Als Jan hem een aai over zijn bol geeft ruikt hij het meteen, Jack heeft even daarvoor goed zijn best gedaan. Meteen maar even verschonen. Tijdens het verschonen krijgen we het ene na het andere lachje te zien van Jack. Wat een heerlijk vrolijk ventje. Daarna mag hij fijn bij mama en drinkt hij zelfs al een beetje uit de borst. Hoe mooi is dat! Als Jack moe wordt krijgt hij de rest van papa via de sonde.

Nu nog even flink doorgroeien en dan hopelijk snel naar huis. Lieve Jan en Cathelijne, heel veel geluk met jullie mooie zoon!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.