Swen & Owen tweeling prematuur 28 weken weeenremmers NICU

Swen & Owen

Swen & Owen tweeling prematuur 28 weken weeenremmers NICU

Swen & Owen, nu al vriendjes voor het leven. Deze lieve jongens zijn geboren met 28 weken. Zo jong dat ze zijn trekken ze al geheel hun eigen plan. En eerlijk, dat doen ze tot nu toe super tot grote vreugde van hun ouders.

Op de dag van de shoot ontmoette ik twee hele relaxte ouders die zin hadden in de shoot. That makes three of us! Inmiddels zijn de jongens alweer 8 weken oud. Een voor een fotografeerde ik de jongens, daarna werd Swen lekker in bad gedaan en kreeg Owen te eten van papa. De shoot is niet compleet zonder een paar familieshots met z’n viertjes om mee af te sluiten.

Kim & Bas, ik hoop dat jullie Swen & Owen snel mee naar huis mogen nemen! Dat kan de kan het genieten echt beginnen! Veel geluk & liefde voor de toekomst gewenst.

**********

De ouders:

Wij zijn trotse ouders geworden van Swen & Owen op 29 april 2016. Na 27 weken zwangerschap kreeg ik ‘s nachts last van krampen in mijn buik. Vroeg in de ochtend toch maar even naar het ziekenhuis gegaan om het te laten controleren (de week ervoor ook al geweest voor harde buiken maar die deden niets). Tijdens de controle kwamen ze er achter dat mijn cortex verkort was tot 25 mm. Dat is net de grens, maar na een uur was het nog maar 15 mm. Dus ik kreeg weeënremmers en magnesium en werd gelijk vervoerd naar Rotterdam.

Na een week daar en twee keer proberen de weeënremmers te stoppen, bleven de krampen elke keer weer terug komen. Dus op 28 april werd er besloten dat ik de komende weken nog aan de weeënremmers zou liggen. Na 6 uur kwamen we er achter dat mijn infuus niet meer goed zat, dus kreeg ik een langs lijn als infuus. Maar dit was helaas al te laat. Want na 4 uur had ik volledige ontsluiting en een half uurtje later was Swen er al. Owen kwam 17 minuten later, met de beentjes eerst. Ze zijn precies geboren met 28 weken.

De eerste maand hebben Swen en Owen in Rotterdam gelegen op de NICU. Eigenlijk zouden we na 2 weken al naar het JKZ mogen in Den Haag, maar Swen had een bacterie opgelopen. Gelukkig was hij er niet ziek van omdat ze er snel bij waren, maar toch even spannend.

Maar op 1 juni mochten ze toch echt eindelijk naar Den Haag, voor ons een stuk dichterbij. Ze gaan allebei met grote sprongen vooruit. Ze drinken al heel veel zelf en groeien hard. Hopelijk mogen ze snel naar huis.

Afgelopen zondag is Melissa bij ons langs geweest om foto’s te komen maken via stichting Earlybirds. We hadden geluk, want Swen en Owen mochten net van de monitor af. We hebben de fotoshoot als zeer prettig ervaren, en de foto’s die we tot nu toe hebben gezien zijn we heel blij mee. We kunnen niet wachten om de rest te zien.

Heel erg bedankt Melissa en Earlybirds dat jullie dit voor ons wilden doen.

Liefs Bas, Kim, Swen en Owen

3 antwoorden
  1. Jan en Ans Zuyderwijk
    Jan en Ans Zuyderwijk zegt:

    Wat een schatjes, jammer dat oma dit niet meer heeft mogen zien. Heel veel geluk met de jongens, dat ze maar snel naar huis mogen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.