Floris prematuur 36 weken hartafwijking

Floris

Floris prematuur 36 weken hartafwijking

Deze maand ging ik voor de tweede keer op stap voor stichting Earlybirds. Dit keer naar de kleine Floris in het LUMC. Floris werd met 36 weken geboren met een ernstige hartafwijking. Al in zijn jonge leventje moest hij een operatie ondergaan. Ook weten zijn papa en mama al dat hij rond zijn tweede jaar nog een keer een hartoperatie zal moeten ondergaan. Wat een heftige start voor dit gezin en wat hebben ze nog voor de boeg.

Maar bij de pakken neerzitten, doen Jennifer en Ludo niet. Wat een positieve en lieve mensen. Samen met hun bijna 2-jarige dochtertje Vesper (wat een geweldige naam!), is hun gezinnetje compleet en gaan zij voor geluk. Ze tellen hun zegeningen en genieten elke dag van hun mannetje. Vesper vond het best een beetje spannend tijdens de shoot, maar deed het hartstikke goed. Daarom heeft ook zij een eigen gehaakt earlybirdje verdiend. Daar was ze toch wel heel blij mee.

Tijdens de shoot werd ik weer getrakteerd op lachjes door Floris. Hoe leuk is dat! Al een paar dagen na de reportage kreeg ik een berichtje van Jennifer dat Floris inmiddels gepromoveerd is van de intensive care naar de high care. Wat een kanjer!! Nog even en hij mag mee naar huis. Mooi vooruitzicht!

Lieve Jennifer, Ludo, Vesper en Floris, ik vond het fijn om deze reportage voor jullie te maken en wens jullie al het geluk toe!!

Liefs, Rianne

*******

De ouders:

In week 28 van de zwangerschap kregen we te horen dat Floris een ernstige hartafwijking had. Op dat moment stort je hele wereld in. Wie had dat verwacht? Van een gezond mannetje bij 20 weken naar een hartafwijking bij 28 weken.
Gelukkig bleef het hartje stabiel tot week 36 van de zwangerschap.

Na de geboorte werd Floris direct geopereerd. Als ouders sta je dan machteloos, maar we hadden het volste vertrouwen in het specialisten team van het LUMC. Vijf weken op de IC met ups en downs ging het stapje voor stapje beter met Floris. Een pittige periode, maar wel een onderdeel van Floris zijn leven en het gezin. Hierdoor vonden wij het erg belangrijk om een mooie fotoreportage te hebben. Met de fotoreportage wilden we vastleggen dat ondanks de moeilijke momenten en de opname in het ziekenhuis we ook een mooi gezin zijn gevormd waar we trots op zijn.

Rianne heeft ons hierbij enorm goed geholpen. De positieve en relaxte houding van Rianne zorgde voor een ontspannen sfeer. Ondanks de lijnen en monitoring waar Floris aan gekoppeld was, zie je dit bijna niet terug op de foto’s. Op de foto’s zie je vooral de strijdlustige Floris met de mooie momenten met grote zus Vesper en papa en mama terug.

Wij zijn Rianne en Earlybirds enorm dankbaar dat we ondanks de situatie de mooie momenten toch vastgelegd hebben gekregen. De foto’s zijn echt van grote waarde geworden.

Super bedankt Rianne en Earlybirds, we zijn jullie erg dankbaar!

Veel liefs
Jennifer, Ludo, Vesper en Floris

1 antwoord
 1. Mieke
  Mieke zegt:

  Prachtig mooie foto’s!
  Wat een dapper mannetje die Floris!
  Super goed van hem, stapje bij stapje weer een beetje meer.

  Lieve groetjes voor jullie allemaal.
  Mieke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.