Skye

Skye_k

Een paar weken geleden ben ik bij Skye geweest in het AMC. Hij was toen al 3 maanden oud en een flinke baby van meer dan 3 kg! En moet je je voorstellen: de uitgerekende datum van zijn mama is nog steeds niet voorbij. Hij is geboren met 25(!) weken en slechts 785 gr. Een echt ieniemienie Earlybirdje!

Onze eerste afspraak begin september ging helaas niet door omdat Skye nog heel veel rust nodig had. Gelukkig doet hij heel goed zijn best en naar verwachting kan hij zijn eerste kerst lekker thuis vieren met mama en papa. Lees hier onder het verhaal van Skye.

“Allereerst was het al een grote verassing dat ik zwanger was, we kwamen er pas na 16 weken achter. Skye Louis is geboren op 09.08.15 na een zwangerschap van 25 weken en 2 dagen. Skye woog 785 gram. In de 14 weken dat we hier nu zitten is het echt een achtbaan geweest. Pas na 25 dagen mochten we hem voor het eerst vasthouden. Skye zijn longen zijn altijd een probleem geweest, daardoor is Skye 5 keer geïntubeerd geweest. Veel bloedtransfusies gehad en morfine. Hier moest hij zelfs nog van afkicken met methadon. Vorige week zijn Skye zijn oogjes zelfs nog gelaserd vanwege beschadiging door de intensieve beademing. Ondertussen gaat het gelukkig goed met Skye. Hij weegt nu bijna 3500 gram, hij drinkt al zijn voedingen zelf en heeft steeds minder zuurstof nodig. Hopelijk wordt hij snel overgeplaatst en is hij weer een stap dichter bij huis.

Mijn ervaring met Earlybirds is dat ik het iedereen die een kindje op de NICU heeft liggen kan aanraden. Heel veel momenten maak je niet bewust mee door alle chaos, maar hoe fijn is het om van de mooie momenten foto’s te hebben?

Onze fotografe, Dora Barens vonden wij een super lieve vrouw! Tijdens de shoot waren we helemaal op ons gemak en hebben we ongedwongen kunnen praten. Wij zijn helemaal blij met de foto’s, een mooie tastbare herinnering aan deze moeilijke en indrukwekkende tijd, waarin je toch ook een boel mooie dingen meemaakt.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.