Niek

Niek_k

11 Oktober – Vanochtend om 10:30 had ik een afspraak met de ouders van Niek, om een reportage te maken van hun prachtige mannetje. Niek is in het MCL geboren op 29 oktober 2015 met 34 weken en 2 dagen. Hij is dezelfde dag nog overgebracht naar het UMCG en heeft daar tot 4 november gelegen. Op 4 november is hij overgeplaatst naar het MCL in Leeuwarden.

Nadat ik de ouders van Niek heb ontmoet in de familiekamer van de afdeling, maken we samen een kort praatje wat er vandaag op de planning staat. Groot nieuws: Niek mag vandaag voor het eerst in bad! Daarna lopen we samen naar het hoekje waar Niek in zijn wiegje ligt.

Ik begin met fotograferen van Niek, hij ligt nog lekker rustig in zijn wiegje. Al snel merkt hij onze aanwezigheid en wordt een beetje wakker. Zijn ouders gun ik even een momentje alleen met Niek en ik fotografeer de spulletjes bij zijn wiegje. Zijn mooie geboortekaartje hangt er en een aantal hoogtepunten die hij heeft meegemaakt in het ziekenhuis. Nadat ik deze foto’s heb gemaakt, is het voor Niek even tijd om bij mama te gaan zitten. Papa haalt Niek uit zijn wiegje en knuffelt even met zijn mannetje. We maken een aantal foto’s met zijn drieën. Daarna mag Niek bij mama zitten, hij vindt het heerlijk en is helemaal tevreden.

Nu is het grote moment toch echt aangebroken! Niek mag voor het eerst in bad. Wat een bijzonder moment om mee te maken. Als Niek het water voelt, schrikt hij een klein beetje. Maar zodra hij in de gaten heeft dat het heerlijk warm water is, ontspant hij zich. Hij geniet overduidelijk van het water. Hij is klaarwakker en kijkt goed om zich heen. Hij neemt zelfs een momentje om even in de camera te kijken! Papa geniet ook met trots dat zijn stoere mannetje heerlijk relaxt. Nadat zijn haartjes zijn gewassen mag hij zijn nieuwe kleren aan.

Ik bekijk het shirt en zie een super stoere tekst ‘Wacht maar tot ik groot ben!’ Het staat hem geweldig! Omdat hij nog heerlijk ontspannen is, mag hij worden aangelegd bij zijn moeder. Waar hij eerder deze dagen nog niet heel erg veel dronk, had hij vandaag wel erg veel zin! Wat goed van je Niek! Daar word je groot en sterk van! Nadat Niek in slaap is gevallen wordt hij terug gelegd in zijn wiegje.

Ik neem afscheid van zijn ouders. Tevreden loop ik de afdeling af. Mijn eerste Earlybird Reportage! Wauw! Wat een bijzonder gezin om te mogen vastleggen. Ik ben erg dankbaar dat ik dit werk mag doen. Niks is mooier dan herinneringen maken! Bedankt voor deze bijzondere dag. Liefs Christha

 

Ouders;

Het was even schrikken toen de bevalling zich aandiende bij 34 weken en 2 dagen, maar toen Niek na een vlotte bevalling werd geboren, waren we helemaal in de wolken! Helaas was zijn start wat moeizaam: Niek had beademing nodig, omdat zijn longetjes nog niet rijp genoeg waren. Gelukkig ging het al snel stukken beter met hem en kon hij na 1,5 week al zonder ademhalingsondersteuning. Vervolgens mocht hij ook al vrij snel uit de couveuse en in de wieg.

Een paar dagen daarna kregen we de prachtige fotoshoot van Christha. Het was erg bijzonder dat onze dagelijkse rituelen met Niek werden vastgelegd. Hartelijk dank voor je enthousiasme en je prachtige foto’s, Christha. Een waardevolle herinnering! We hopen dat Niek snel genoeg energie heeft om zelf te drinken en we hem mee kunnen nemen naar huis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.