Roshaun & Gyvan

Roshaun en Gyvan

In het Waterlandziekenhuis ontmoette ik begin april de prachtige tweeling Roshaun en Gyvan. Deze lieve mannetjes werden geboren op 24 januari en liggen dus al een paar maanden in het ziekenhuis. Ze werden onverwacht vroeg geboren, na een zwangerschap van 26 weken en 1 dag.

Moeder zat nietsvermoedend op een verjaardag, toen ze wat last kreeg van harde buiken. Hier is ze de nacht nog mee ingegaan. In de vroege ochtend toch maar even het ziekenhuis en daar bleek ze volledige ontsluiting te hebben! Vervoer naar een specialistisch ziekenhuis was nodig en dus ging ze met spoed naar het AMC. Onderweg was de bevalling aanstaande, dit zou voor de jongetjes echter levensbedreigend zijn. Met alle kracht en concentratie die ze in zich had, lukte het moeder om de bevalling nog even tegen te houden. Zelfs na aankomst in het AMC wist ze het nog een uur uit te stellen, zodat de jongetjes nog injecties voor longrijping konden krijgen. Wat een sterke vrouw! Geen moment is ze in paniek geweest, om zowel haar man als hun zoontjes zo min mogelijk stress te geven.

Even na 9 uur kwamen Roshaun en Gyvan ter wereld. Beiden met precies hetzelfde gewicht: 885 gram. Gyvan bleek groep B streptokokken bacteriën te hebben. Roshaun, de oudste, was hiermee niet besmet. Hij heeft wel heel goed voor zijn broertje gezorgd door aan te geven dat ze er uit moesten. Zo mooi!

Na 8 weken AMC en intensieve zorg volgde overplaatsing naar het Waterlandziekenhuis. Daar liggen ze nu al een paar weken. De mannetjes hebben het zwaar, maar ze zijn sterk en doen het naar omstandigheden goed, zeker met behulp van de liefdevolle zorg van beide ouders. Hun geboortegewicht is inmiddels al verdrievoudigd!

Hoewel de verwachting was dat de tweeling snel na mijn bezoek naar huis zou mogen, duurde dit jammer genoeg door infecties toch nog wat langer. Op 30 april was het gelukkig zover! Op de dag dat moeder oorspronkelijk ingeleid zou gaan worden, konden de ouders Gyvan en Roshaun na ruim drie maanden ziekenhuis lekker mee naar huis nemen!

Lief gezin, ik wens jullie het allerbeste!

13 antwoorden
 1. Ratna Bhattan
  Ratna Bhattan zegt:

  Wawwww ik ben er heel stil van . Een sterke moeder . Een wonder met gods zegen komt alles goed. Veel geluk en heel veel liefde gewenst .

  Beantwoorden
 2. Hoogwoud
  Hoogwoud zegt:

  Prachtige sterke liefdevolle ouders en de 2jongens. Ik heb ze ook later leren kennen en ze doen het uitstekend. Ik vermaak me steeds met hun. Geweldig. Ga zo door.??

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.