Riley en Jessy prematuur 33 weken zwangerschapsvergiftiging stuitbevalling weeenremmers

Riley & Jessy

Riley en Jessy

Wat een ‘gewone’ controle moest zijn, werd een opname tot dat onze meisjes geboren zouden worden. Ik heb met 29+4 al eens in het ziekenhuis gelegen met een verkorte cervix en weeën. Dankzij de weeënremmers en longrijpers zijn onze meisjes nog ruim 3 weken blijven zitten.
Omdat ik veel vocht vast hield, een verhoogde bloeddruk had en eiwitten in m’n urine zat, was daar dan toch een beginnende zwangerschapsvergiftiging! Ik mocht die dag niet meer naar huis en moest blijven tot dat de dametjes geboren zouden worden. Dat duurde niet lang, diezelfde avond braken om 23.00 uur mijn vliezen en om 02.35 uur werd onze eerste dochter via een stuitbevalling geboren. Onze andere dochter is om 03.36 uur met een spoedkeizersnede gehaald.
De kleine meisjes hadden een mooie lengte en gewicht. Riley woog 1940 gram en Jessy woog 2015 gram. Na 4 dagen op de Neonatologie te hebben gelegen mochten de meisjes naar de medium care in een ander ziekenhuis waar ze al gauw van de sonde waren en uit de couveuse mochten. Onze vechtertjes zijn met 35 weken naar huis gegaan en doen het super goed!
********
De fotograaf:
Vrijdag 3 juni was de dag waarop ik foto’s mocht maken van twee hele mooie, lieve en sterke meisjes: Riley en Jessy. Riley en Jessy zijn met ruim 33 weken geboren en het was de bedoeling dat ze nog wel zeven weken in ziekenhuis zouden blijven, maar ze deden het zo goed dat ze met 35 weken al naar huis mochten! De dag dat ik de foto’s kwam maken mochten ze naar huis, een heel mooi moment dus.
Beste Barry, Marieke, Riley en Jessy, ik vond het bijzonder om foto’s van jullie te mogen maken. Ik wens jullie heel veel liefde, gezondheid en geluk toe!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.