Rens prematuur geboren met 31 weken gebroken vliezen, longrijping, weeënremmers, warmte bedje, NICU, CPAP

Rens

Rens prematuur geboren met 31 weken gebroken vliezen, longrijping, weeënremmers, warmtebedje, NICU, CPAP
Na een zwangerschap van ruim 31 weken braken spontaan de vliezen bij moeder Daniëlle. Ze werd meteen opgenomen in het ziekenhuis en mocht niet naar huis totdat hun kindje geboren zou zijn. Zij kreeg 2 keer een injectie toegediend met als doel de longetjes sneller te laten rijpen. Deze zouden na 48 uur optimaal ingewerkt zijn. Echter, 42 uur na het toedienen van de injecties en 48 uur nadat de vliezen waren gebroken, is Rens via een natuurlijke bevalling geboren in het LUMC in Leiden.

Het ging gelukkig goed met hem. Zo goed, dat hij al na zes dagen mocht worden overgeplaatst naar het JKZ in Den Haag. Een stapje dichter bij huis…

Afgelopen dinsdag mocht ik hem en zijn ouders hier ontmoeten. Wat een mooi mannetje! Zijn ouders vertelden mij dat hij die dag een mijlpaal had bereikt met een gewicht van twee kilo. Daarnaast was in de ochtend de laatste beademing afgekoppeld en het warmtebedje uit zijn wiegje gehaald. Wat een geweldige stappen vooruit!!

Hij heeft dan ook heerlijk bij papa kunnen buidelen. Daarna is hij zelfs nog heel even bij mama op schoot geweest.

Lieve Rens, ga zo door! Dan kan je vast snel met papa en mama mee naar huis 🙂

Liefs,
Wendy

————————-

Op donderdagochtend werden wij net als andere ochtenden wakker, op ons gemakje. Bas maakte zich klaar om naar zijn werk te gaan toen Danielle ineens opsprong uit bed en naar de badkamer rende met de mededeling dat de vliezen waren gebroken. We zijn direct overgebracht naar het Haga Ziekenhuis en later naar het LUMC, waar met onder andere weeën remmers is geprobeerd de bevalling uit te stellen. Dit lukte deels, maar Rens besloot om zaterdagochtend ter wereld te
komen. Hij liet zich gelukkig direct horen en had volgens de artsen een goede start. Na even langs mama te zijn gereden, waarbij Rens de vinger van Danielle vastpakte om te bevestigen dat alles goed was, is hij naar zijn tijdelijke bedje op de NICU gebracht. Bijna een week later kwam Rens naar Den Haag, waar hij lekker op een eigen kamer mag liggen. Inmiddels is de CPAP en ook de low-flow niet meer nodig en doet Rens het allemaal op eigen kracht. Pas 34 weken, maar o zo sterk, drinkt hij al bij mama en is hij van alle medicijnen af. Als ouders zijn we natuurlijk enorm trots op zijn kracht en sterke eigen willetje!

Wendy kwam langs om foto’s van Rens te maken op de dag dat hij nog een slangetje minder had. Wat enorm fijn dat stichting Earlybirds bestaat en dat ook voor ons een newborn shoot mogelijk is, zonder de nadruk op de slangetjes en plakkertjes. Het was een heerlijke ochtend, we konden Rens lekker verzorgen, buidelen en troosten op de manier dat wij het altijd doen. De sneak preview die we hebben mogen ontvangen laat dit allemaal in de foto’s terugkomen. Rens was heerlijk rustig en Wendy stelde ons ook enorm op ons gemak. Wij hebben genoten van de ochtend met onze kleine grote man en kunnen niet wachten op de rest van de foto’s.

Wendy, enorm bedankt voor je komst, hulp en leuke ochtend!

Bas en Daniëlle

4 antwoorden
 1. Hans Pronk
  Hans Pronk zegt:

  Als opa van Rens en (schoon) vader van Danielle en Bas ben ik natuurlijk ook reuzetrots hoe jullie dit samen met elkaar doen.
  Rens hun kleine wondertje is een echte doorzetter. Geniet van dit sterke, dappere en krachtige mannetje?
  De foto’s zijn inderdaad prachtig en ook ik kan niet wachten op de rest.
  Opa Hans

  Beantwoorden
 2. Patrick
  Patrick zegt:

  Ook de broer van Daan en dus oom van Rens is ontzettend trots!!!! Natuurlijk op zijn ouders maar vooral op deze kleine held. Lekker snel groeien, dan krijg je een geweldig liefdevol thuis en kun je snel kennis maken met je (grote) nicht.

  Earlybirds wat top dat jullie dit mogelijk maken!!

  En zet hem op Rens Bas en Daan

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.