Nova & Dex tweeling prematuur 32 weken

Nova & Dex

Nova & Dex tweeling

Op 2 december 2015 gingen wij heel blij naar de verloskundige voor de¬†allereerste echo. Daar kregen wij te horen dat er niet 1 maar 2 baby’s in mijn¬†buik zaten. Het was een behoorlijke schok op dat moment en we zaten beide¬†met¬†een mond vol tanden en wisten even niet wat ons overkwam. Natuurlijk superblij dat we er 2 kregen.

De zwangerschap liep heel voorspoedig en had¬†nergens¬†last van. Toen ik eenmaal 29 weken was kreeg ik te horen dat de¬†baarmoedermond¬†al flink verkort was en hebben ze longrijping gegeven. Een week later weer¬†een¬†klein beetje last van lichte buikpijn en toen bleek dat ik 3 cm ontsluiting¬†had. Ik werd opgenomen met wee√ęnremmers en ook omdat ik geen wee√ęn voelde¬†werd¬†ik aan de CTG scan gelegd.

Op mijn eigen verjaardag 19 mei had ik ‘s avonds¬†laat¬†weer lichte buikpijn maar ik ging lekker naar bed toe. De volgende dag 20¬†mei¬†2016 (32 weken zwanger) toch maar even netjes gebeld omdat ik per direct¬†moest bellen als er maar iets veranderde. Om 13.30 uur arriveerde we op ons¬†gemakje¬†bij de verloskamers om een CTG¬†te laten maken. Toen bleek dat ik al 6 cm¬†ontsluiting had, dus werd al gezegd: ¬†“nou mevrouw, u gaat nu echt niet meer¬†naar¬†huis”. Ze gingen niks helpen en lieten ‘moeder natuur’ haar gang gaan.

Een¬†aantal uur later was het 7 cm maar had nog steeds geen echte wee√ęn pijn. Ze¬†dachten dat het nog wel even ging duren en een uur later kwamen ze terug¬†toen¬†bleek dat ik al 9 cm had, maar nog steeds geen pijn. Ze konden van Nova de¬†hartslag niet meer goed meten waardoor ze besloten haar vruchtzak kapot te¬†prikken en een draadje op haar hoofd te plakken. Ik moest op me zij gaan¬†liggen omdat Nova nog niet ingedaald was. Ik kreeg per direct perswee√ęn en¬†om¬†18.09 uur werd Nova geboren. Dex lag in stuitligging en bleef ook zo liggen. Ik kreeg vrijwel direct weer perswee√ęn en om 18.23 uur werd Dex in stuit geboren. Ze hebben 2 weken in couveuse gelegen en nu lekker in een bedje. Ze¬†moeten nog alles leren maar doen het super goed.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.