Merlijn & Benjamin tweeling prematuur 33 weken keizersnede infectie

Merlijn & Benjamin

Zaterdag 13 augustus

Papa en mama zijn samen nog even de stad in geweest. Bij thuiskomst voelt mama in de auto al flinke harde buiken. Dit even aangekeken maar ze kwamen al snel regelmatig. Toch voor de zekerheid maar even overleggen met het ziekenhuis. We mogen gelijk komen. Omdat de mannen nog geen 34 weken zijn begonnen we met weeënremmers en longrijppers. Het hele weekend bleef het onrustig met de weeën. Maandagochtend 15 augustus weer weeën met hele heftige harde buiken. In korte tijd had mama al 4 cm ontsluiting. Omdat jullie beide dwars lagen was de beslissing voor een keizersnede al gemaakt. Omdat alleen de longrijppers nog niet helemaal ingewerkt waren hebben we deze nog geprobeerd uit te stellen. Toch bleek het dat mama al snel op 5 centimeter zat en waren we dus heel snel op de O.K.

Op 15-08-2016 zijn Benjamin en Merlijn geboren met 33+4 in het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier ging het gelijk heel goed. Tot Benjamin een infectie bleek te hebben. Hij is toen al snel met de ambulance naar het AMC gebracht en de dag erna werd hij geopereerd. Gelukkig kon Merlijn zijn broertje na 4 dagen weer bijstaan in het AMC. Eerder was er helaas geen plek. Het gaat nu erg goed met de jongens. Ze moeten nu lekker gaan leren drinken, goed groeien en dan hopelijk snel, gezond en stabiel naar huis!

*************

De fotograaf:

Op 22 augustus had ik contact met Danielle over het inplannen van een reportage voor Merlijn en Benjamin. Ik kreeg te horen dat Benjamin opgenomen moest worden in het AMC wegens complicaties. Ze wilden graag een reportage doen als de broertjes weer bij elkaar zouden liggen. Geheel begrijpelijk en ik wachtte het berichtje af. Een paar dagen later mailde ze me dat Merlijn nu bij zijn broertje in het AMC lag en dus hebben we een afspraak gemaakt om de foto’s daar te gaan maken.

Op 29 augustus was ik bij ze in het ziekenhuis. Wat een stoere en sterke mannetjes lagen daar. In aparte bedjes, maar lekker bij elkaar op 1 kamer. Papa en mama, ontzettend trots, maar natuurlijk vol spanning vanwege alles dat er is gebeurd en alle informatie die ze elke dag van de artsen te horen moeten krijgen. Gelukkig doen ze het ontzettend goed en dat maakt iedereen sterker.

Benjamin en Merlijn hebben nog een grote broer, Sill. Hij was er die dag ook en wat is hij ook trots! Helpen met het voedingskussen aangeven, helpen met het voeden en natuurlijk veel kusjes geven, en dan was hij stiekem ook nog jarig die dag! Maar dat hielden ze even stil en zouden ze als ze thuis waren dubbel en dwars gaan vieren.

Lieve Johan, Danielle en Sill. Ik wens jullie ongelofelijk veel liefde toe met jullie twee kanjers! Hopelijk mogen jullie snel naar huis zodat jullie lekker kunnen genieten met elkaar. Ik vond het fijn om foto’s voor jullie te mogen maken, bedankt!

Fijne toekomst met z’n 5en!

Liefs, Marinda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.