Noam prematuur geboren met 29 weken, couveuse, buidelen

Noam

Noam prematuur geboren met 29 weken, couveuse, buidelen
Vandaag mocht ik op bezoek bij Noam, nu 17 dagen oud. Hij kwam compleet onverwacht ter wereld na 29 weken zwangerschap. Moeder Marcia vertelde dat zij op maandag gewoon naar haar werk ging en dat zij dezelfde dag nog moeder werd van Noam.

Op het moment dat hij geboren werd hadden Marcia en Jonas nog geen naam voor hun zoontje. Op het kaartje, dat op de couveuse hangt, staat nog ’jongen Vink.’ Het duurde even, maar uiteindelijk werd zijn naam: Noam Juno. Noam, afgeleid van Jonas en Marcia, betekent ’aangenaam, lief.’ Juno betekent godin van de geboorte en het huwelijk. Mooi om achteraf te beseffen dat dit zo goed bij hem past 🙂

Wanneer ik aankom bij zijn kamertje, is moeder Marcia nog druk met kolven. Noam ligt nog heerlijk te slapen in de couveuse. Wanneer Marcia klaar is met kolven, gaat zij hem voorzichtig wakker maken. Het zuurstofkapje mag heel even af, zodat wij hem in volle glorie kunnen bewonderen. Nadat zijn gezichtje is schoongemaakt en hij een schone luier heeft gekregen, mag hij buidelen bij papa. Hij kan zich al goed warm houden, zo goed dat hij niet de hele tijd hoeft te worden toegedekt. Zo dicht tegen papa aan valt hij in een diepe slaap: Hij ligt in foetushouding helemaal ontspannen op Jonas’ borst.

Na een kus en een knuffel van papa en mama gaat hij weer terug in de couveuse. De verpleegkundige moet eerst nog een infuus aanleggen om medicijnen toe te kunnen dienen. Jonas staat stand-by om hem te troosten, maar gelukkig merkt hij weinig van de prik. Daarna wordt hij weer fijn toegedekt, zodat hij verder kan slapen en vooral groeien!

Lieve Marcia en Jonas, Ik hoop van harte dat de medicijnen voor zijn hartruisje aan zullen slaan. Groeien doet hij gelukkig al heel goed! Nog even geduld en dan mag hij fijn met jullie mee naar jullie nieuwe huis.
Liefs, Wendy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.