Noah prematuur geboren met 29 weken, gebroken vliezen, keizersnede, couveuse

Noah

Noah prematuur geboren met 29 weken, gebroken vliezen, keizersnede, couveuse
Van de fotograaf:
Veel te vroeg bevallen in het buitenland en de eerste 15 uur niet weten of je kindje nog leeft. Deze nachtmerrie overkwam Evalien en Preben.

Nog geen 18 uur nadat ze waren geland in Egypte braken de vliezen met 29 weken zwangerschap. Kleine Noah werd geboren via een keizersnede, was 1280 gram en werd meteen weggebracht. Uren gingen er voorbij en de kersverse ouders wisten niet of hun kindje nog leefde. Gelukkig maakte hij het naar omstandigheden goed. Helaas kunnen ze in Egypte niet veel doen voor een kindje dat veel te vroeg geboren is en dus beleefden zijn ouders hele spannende dagen. Er werd een gynaecoloog overgevlogen vanuit Nederland en na vijf dagen mocht Noah naar Nederland, met alle risico’s van dien. Toen eerst ruim twee weken Radboud in Nijmegen en daarna door naar het Slingerland in Doetinchem.

Ik ontmoette Noah toen hij drie weekjes jong was en op dat moment ruim 1700 gram. Wauw, wat een kleine kanjer lag daar in de couveuse. Omdat Noah een bacterie bij zich draagt omdat hij in Egypte is geboren, ligt hij apart op een kamer en moest ik een schort en handschoenen aan bij binnenkomst. Die dag werd hij voor het eerst lekker gebadderd in een waskom in de couveuse. Wat genoot Noah hiervan! En wat een trots straalde er van zijn papa en mama af! De gehele baddersessie lag hij wijs rond te kijken met grote wakkere oogjes, genieten! Na het badderen werd hij lekker bij mama neergelegd en samen hebben ze een tijd lang heerlijk liggen buidelen. Ondertussen maakte ik foto’s van dit prachtige sterke gezinnetje, luisterend naar hun ongelofelijke verhaal.

Evalien en Preben, ik vond het bijzonder om even lichtpuntje voor jullie te zijn na alle hectiek van de eerste weken. Ik wens jullie een liefdevolle toekomst toe met jullie kleine mannetje! Dat jullie samen een hoop mooie herinneringen mogen maken.

Liefs Jolanda

3 antwoorden
 1. Elma
  Elma zegt:

  Wat een heftig verhaal, bevallen van een prematuur kindje in Nederland is al spannend, laat staan in een land als Egypte..
  1 vraagje: Waarom werd er een gynaecoloog overgevlogen vanuit Nederland, en geen neonatoloog?
  Veel geluk met jullie dappere kanjer!

  Beantwoorden
 2. Karin
  Karin zegt:

  Heel herkenbaar! Bevallen met 25,4 wk in Kroatië. Op dag 2 braken ook mijn vliezen en op de 3e dag lag ik te bevallen. Zo onwerkelijk en niet te bevatten! Je valt letterlijk van de bekende roze wolk! Onze zoon werd pas na 7 weken terug gevlogen naar Nederland. Toen was hij stabiel genoeg! En ook hij moest in een
  aparte kamer vanwege een bacterie vanuit het ziekenhuis daar. Maar wat een spanning allemaal!! Veel sterkte de komende tijd! En geniet vooral van elk moment!! Onze zoon wordt over 2 maanden 2 jaar! Ondanks dat hij gezond is, blijven de zorgen. Je weet nog steeds niet hoe de ontwikkeling zal verlopen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.