Maia prematuur geboren met 26 weken en 1 dag, keizersnede, tumor, mola zwangerschap

Maia

Maia prematuur geboren met 26 weken en 1 dag, keizersnede, tumor, mola zwangerschap
De Earlybirdjes die ik tot nu toe mocht fotograferen, kwamen altijd compleet onverwacht te vroeg ter wereld. Deze keer was een heel ander verhaal:

Sylvana had tijdens haar zwangerschap al langere tijd last van pijn in haar buik. In eerste instantie dacht zij aan zwangerschapskwaaltjes. Ook de verloskundige dacht dat het aan de darmen lag of dat de pijn kwam van het verplaatsen van de organen als gevolg van de zwangerschap. Uiteindelijk werd er bij de haar een tumor in haar buik ontdekt. Er werd een dubbele operatie gepland: de geboorte van Maia en het verwijderen van de tumor. Maia kwam ter wereld met behulp van een keizersnede na 26 weken zwangerschap.

De tumor is het gevolg van een eerdere mola-zwangerschap en blijkt kwaadaardig. Tijdens de operatie heeft de arts zowel de tumor als de uitzaaiingen kunnen verwijderen. Het herstel van de operatie verloopt gelukkig voorspoedig. Nu nog de zorgen voor hun kleine meisje. Wat een heftige gebeurtenissen op een rij….

De dag dat wij elkaar ontmoeten in het LUMC is Maia inmiddels bijna zes weken oud en al zo’n 1700 gram. Ze heeft al mooie, bolle wangetjes, waardoor het kapje van het zuurstof niet goed wil blijven zitten. Terwijl de verpleegster het kapje opnieuw plaatst, kan ik haar even in volle glorie fotograferen en bewonderen. Ze is alert en kijkt al een beetje om haar heen. Wanneer de verpleegster klaar is, legt papa Sergio haar bij mama op de borst om te buidelen. Maia wordt geknuffeld en bewonderd. Heel jammer dat haar grote broer en zus hier nog niet bij mochten zijn.

Lieve Sylvana en Sergio, wat ben ik blij voor jullie dat jullie kleine meisje het zo goed doet! Desondanks hebben jullie nog een lange weg te gaan. Ik hoop van harte dat zij verder zal groeien en zal aansterken, zodat jullie snel als gezinnetje compleet zullen zijn. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van al deze gebeurtenissen.

Lieve groet, Wendy

2 antwoorden
 1. m Siegers
  m Siegers zegt:

  Na het lezen van Sylvana haar gevoelens wat ze heeft meegemaakt en nu nog meemaakt maakt het mij als haar oma zijnde erg verdrietig en tegelijk boos. Dit omdat de desbetreffende gynaecoloog plus verloskundige haar niet serieus hebben genomen terwijl ze de nodige klachten had tijdens haar zwangerschap. Zowel Sylvana haar leven en het leven van haar kindje Maia waren in gevaar..
  De gigantische zorg van zowel Sylvana als Sergio voor het kwetsbare mensje zijn een zware belasting voor hen . De liefde van beide ouders proef je uit het verslag van Syl.
  Veel lof voor de chirurg in het LUMC die de keizersnede heeft gedaan plus de tumor met goed gevolg heeft weggehaald.
  Hoop dat Maia snel naar huis mag met een redelijke gezondheid en haar longetjes geheel mogen genezen. Klein dapper wezentje.!!
  Wens Sylvana en Sergio heel veel kracht en sterkte toe.
  Liefs van opa Ron en oma Maja

  Beantwoorden
 2. Evelien Post
  Evelien Post zegt:

  Lieve Syl, Sergio en familie,
  Graag wil ik jullie heel veel sterkte wensen en hoop dat Maia gauw thuis is en iedere dag een stukje sterker wordt! Het is een vechtertje dat heeft zij al bewezen net als haar lieve sterke moeder! Als zij thuis is zullen jullie allemaal meer rust krijgen dat zal iedereen goed doen. Jullie hebben een hele zware tijd achter de rug maar ik hoop dat jullie die tijd nu achter jullie kunnen laten!
  Ook namens Wim heel veel sterkte en weet dat we heel veel aan jullie denken en voor jullie bidden!
  Liefs Wim en Eef xxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.