Mink prematuur 31 weken zwangerschapsvergiftiging CPAP

Mink

Mink

 

Een tijdje geleden kreeg ik de opdracht om bij de kleine Mink te gaan fotograferen. Eenmaal aangekomen lag hij heerlijk tevreden in zijn couveuse te slapen. Na wat foto’s gemaakt te hebben gingen papa en mama hem samen verschonen. Ook hebben ze me toen het heftige verhaal verteld rondom de bevalling van Mink.

Toen papa en mama klaar waren met de verzorging mocht papa lekker met Mink gaan buidelen. Hij genoot er zichtbaar van en was erg wakker. Deze kleine man is een echte charmeur, het leek of hij handkusjes aan het blazen was naar zijn moeder en toen ik op het punt stond om te vertrekken zwaaide hij me zelfs uit!

Lieve papa, mama en Mink ik wens jullie ontzettend veel gezondheid, liefde en geluk voor de toekomst.

Liefs, Ingrid van de Kerkhof

****************

De ouders:

De zwangerschap verliep vanaf het begin al moeizaam, mama was in week 13 al eens opgenomen geweest met uitdrogingsverschijnselen vanwege een combinatie van de griep en zwangerschapsmisselijkheid. De weken hierna ging het steeds een beetje beter tot de groeiecho in week 30. We keken er erg naar uit om onze kleine man weer eens te zien!

Tijdens de reguliere controles vooraf schrokken we echter van iets anders, de bloeddruk van mama was veel te hoog. De uren en dagen daarna kwamen we in een rollercoaster terecht. Mama bleek zwangerschapsvergiftiging te hebben en onze kleine Mink is 8 dagen later op 28 juli geboren. Met een gewicht van 1355 gram was hij naast zijn vroeggeboorte aan de kleine kant. Waarschijnlijk heeft Mink door de zwangerschapsvergiftiging minder hard kunnen groeien.

Na een vliegende start, hij kwam er onder luid kabaal uit, kreeg hij wat tegenslagen door een infectie en bleek hij toch wat moeite te hebben met zijn ademhaling. Tijdens de fotosessie met Ingrid, mocht hij zijn CPAP-maskertje toevallig af en had hij een van de helderste momenten waarin wij hem gezien hebben. Hij wilde er echt een showtje van maken! De sessie verliep heel erg leuk, het was voorbij voordat we het in de gaten hadden.

Voor de resultaten die we dezelfde middag nog kregen van Ingrid hadden we maar 1 woord: wauw!!! Hier zijn we echt heel blij mee. Ondanks de heftige tijd hebben we met de foto’s toch een mooie herinnering hieraan. Er komen er zeker een paar op Mink zijn kamertje te hangen.

Ingrid, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar super super bedankt voor deze fantastische herinnering!!

1 antwoord
  1. Julie Lahaye
    Julie Lahaye zegt:

    Wat enorme mooie foto’s van Mink en zijn papa en mama! Hopelijk verloopt het vanaf nu allemaal goed en zien we mama snel terug op school.! Welkom mooie Mink…

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.