Febe

collage Febe02

1 juli 2015, eindelijk is het zover: de 20-wekenecho. Spannend, maar we keken er ook naar uit. Al snel werd duidelijk dat we een dochter zouden krijgen, ons vermoeden werd bevestigd. Een lief klein meisje. Helaas werd ook snel duidelijk dat onze kleine meid kampte met een groeiachterstand. Deze bleek zo ernstig te zijn dat we dezelfde dag al te horen kregen dat we ons op een slechte afloop moesten voorbereiden.

In de weken daarna volgden diverse echo’s in verschillende ziekenhuizen en overal moesten we dezelfde boodschap verwerken. We kunnen ons als de dag van gisteren herinneren dat één van de gynaecologen zei: ‘maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit’. Voor ons een strohalm waaraan we ons vastklampte, die ons sterkte om positief te blijven.

Op 26 augustus 2015, na een opnameperiode van ruim 2 weken en een zwangerschap van 29 weken, werd Febe geboren met een spoedkeizersnee. Prematuur en dysmatuur, maar in onze ogen een kanjer van 720 gram. Ze liet direct van zich horen. Voor ons het bewijs dat de wonderen de wereld echt nog niet uit zijn.

Sinds haar geboorte ligt Febe op de Neonatale Intensive Care Unit van Isala in Zwolle, waar ze in hele goede handen is. Met kleine stapjes gaat ze vooruit. We hebben een hobbelige weg achter de rug en voor ons, maar wat de boventoon voert is dat we ontzettend dankbaar, gelukkig en apetrots zijn. De liefde en bewondering die we voor dit kleine, lieve, mooie en dappere mensje voelen is onbeschrijfelijk groot.

Stichting Earlybirds: we genieten enorm van Febe, ontzettend bedankt voor het vastleggen hiervan!

17 antwoorden
 1. Saskia
  Saskia zegt:

  Wauw, weer zo herkenbaar!
  Hier ook een meisje met 29,6 weken geboren met een gewicht van 675 gram!
  Meisjes zijn iets sterker dan jongens werd ons verteld en tot op de dag vandaag heeft onze dochter dat laten zien. Ze is een hele sterke vrolijke meid, nog veel te klein maar doet het super super goed!! Sterkte in deze emotionele tijd! Het zijn kleine kanjers!!!
  Groei maar goed Febe!

  Beantwoorden
 2. Anika
  Anika zegt:

  Kanjer!
  Onze zoon is met 30 weken en 690 gram geboren. Ook in Zwolle.
  Nu een gezonde knul van 3 jaar en 12.5 kilo.
  Goed groeien Febe en dan heerlijk met papa en mama naar huis!

  Beantwoorden
 3. Nicky
  Nicky zegt:

  Wat een kanjer die Febe! Dat is een sterke meid en dan komt het zeker allemaal wel goed! Ook voor ons zo herkenbaar onze dochter Ize met groeiachterstand met 29,2 weken geboren met 800 gram. Ze is nu al weer 4 maanden en doet het heel goed! Meiden zijn vechters!

  Beantwoorden
 4. Mariska van der Vegte
  Mariska van der Vegte zegt:

  Wat ben je prachtig kleine sterke Febe!
  Kom op meisje, je kan het , samen met papa en mama! Heel veel geluk en sterkte samen.

  Beantwoorden
 5. Deborah
  Deborah zegt:

  lieve ouders, die kleine dappere Febe komt er wel. Probeer ondanks alle zorgen ook te genieten. Want ook dat komt door bij haar. Gelukkig heb ik al diverse keren in mijn omgeving mogen ervaren dat wonderen inderdaad bestaan. Veel geluk en gezondheid.

  Beantwoorden
 6. Cinderella
  Cinderella zegt:

  Klinkt letterlijk als mijn eigen verhaal. Alleen wij kregen t te horen bij de 3d echo 2 dagen na verloskundige controle op 28 weken. Met 30 weken is meneer gehaald met een keizersnede en 850 gram. Ben super blij dat Febe net zo sterk blijkt te zijn. Geweldig nieuws!

  Beantwoorden
 7. Annet van Woerdekom
  Annet van Woerdekom zegt:

  Wauw… wat moedig, dapper en trots brengen jullie je verhaal. … zo’n spannende start ….. ik wens jullie al het goeds toe en dat deze mooie bijzondere dame een heel mooie toekomst heeft en harten kan raken…

  Beantwoorden
 8. Marieke Jansen
  Marieke Jansen zegt:

  Beste papa en mama van Febe,

  We hebben elkaar regelmatig gesproken in de gang. Op de dag kwamen we en we zagen een leeg plekje! Febe is naar “geel” gegaan!
  Wat een mooie stap. Nu we jullie niet zien en dus niet kunnen vragen hoe het gaat, wil ik jullie veel geluk wensen en sterkte met de weken die jullie nog moeten doorstaan in het ziekenhuis.

  Groetjes Marieke (moeder van Roos)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.