Lynn*

Lynn

Soms krijg je aanvragen waar je even stil van wordt maar waar je geen enkel moment bij twijfelt of je het wel wilt doen..

Zo kwam de spoedaanvraag van dit prachtige earlybirdje Lynn, geboren met 24 weken in het UMCG. “Te vroeg, veel te vroeg geboren tijdens een normale goede zwangerschap… ons mooie kleine meisje” verteld haar papa mij met een hartverscheurende blik terwijl we naar de afdeling lopen. “Ze heeft een enorme hersenbloeding gehad en vervolgens een klaplongetje. Dit gaat ze niet overleven, dus we zijn zo blij dat je hier bent…” verteld hij verder met een dankbare blik. Ik kan alleen maar aangeven hoe ontzettend blij ik ben dat ik dit voor ze mag doen, want dit is tenslotte wat ik het liefste doe: herinneringen maken! En ik besef me heel goed dat dat is wat ik hier ga doen.

“We hadden haar couveuse heel mooi opgemaakt, met roze voor de foto’s” verteld hij trots verder, maar ze heeft vannacht alles onder gepoept dus hebben we het opnieuw mooi opgemaakt met roze… en ik ontdek een klein lachje, prachtig om te zien hoe hij er van geniet. Eenmaal aangekomen bij Lynn en haar mama zie ik een enorm trotse mama staren naar het meest kleine babytje wat ik ooit heb gezien. “Sorry! Ik kan je geen hand geven nu” zegt ze terwijl ze Lynn zachtjes aait met beide handen. Ik zou niet eens willen dat ze dat moment onderbreekt om mij een hand te geven dus stellen we ons aan elkaar voor door ons naam te noemen met een lach naar elkaar. 🙂

Ik maak mijn camera klaar en kijk ondertussen naar hoe het jonge gezinnetje straalt en geniet van elk moment en dit heb ik ze alleen maar zien blijven doen gedurende de reportage. Als mama mag buidelen straalt ze enorm, wat geniet ze hier van. Papa erbij en het geluk spat er van af. Een mooie gezinsfoto was hun grootste wens, hier heb ik dus ook veel van gemaakt en stuk voor stuk zijn dit de meest liefdevolle foto’s geworden die je je maar kunt wensen (het is dat de collage maar ruimte heeft voor 5 foto’s! 😉 ) dus ik ging met een tevreden gevoel naar huis.

Vijf dagen later krijg ik het verdrietige bericht dat hun mooie meisje, Lynn, is overleden. Maar ik weet zeker dat Lynn, net zo als haar papa en mama deden tijdens de reportage, als 1 van de mooiste sterren straalt aan de hemel.

Ik wens jullie, papa en mama, enorm veel kracht en liefde toe met dit grote verlies.

27 antwoorden
 1. Stephanie de vries
  Stephanie de vries zegt:

  Dank je Jeltje. We zijn super blij met de foto’s! Super om zulke mooie foto’s te hebben van ons mooie meisje Lynn! We houden van Lynn voor altijd!

  Liefs van de papa en mama van Lynn

  Beantwoorden
 2. suzanne
  suzanne zegt:

  Hartverscheurend en tranen in mijn ogen, maar geweldig dat jullie dit prachtige meisje hebben mogen ontmoeten en dat ze voor altijd jullie dochter is. Ik wens jullie alle sterkte toe.

  Beantwoorden
 3. Janne
  Janne zegt:

  Ik wens jullie veel kracht toe de komende.. Wat een prachtige foto’s van jullie mooie dochter…ik hoop dat jullie hier kracht uit kunnen putten…ik ben er stil van. Wat waardevol de foto’s die gemaakt zijn..

  Beantwoorden
 4. Linda vd helm
  Linda vd helm zegt:

  Jeetje wat heftig. En wat mooi dat je het complete gezinnetje nog mooi heb vast kunnen leggen. Ik wens de ouders en de directe familie van Lynn veel sterkte en kracht toe. Veel liefs, Linda.

  Beantwoorden
 5. Michele Poels
  Michele Poels zegt:

  Wat een stralend gezinnetje! Wat een mooi meisje, wat een prachtige foto’s! Ik wastafel er helemaal ontroerd door. …

  Mijn respect en medeleven naar de ouders toe…

  Beantwoorden
 6. Natasja
  Natasja zegt:

  Tranen langs mijn wangen…. Wat een verhaal! En wat een moppie Is jullie Lynn! Ze zal vanaf boven helder op jullie schijnen als een sterretje. Maar heel veel sterkte gewenst met dit verlies…dit verlies wat je geen ouders gunt! Een hele dikke knuffel!

  Beantwoorden
 7. van Schalkwijk
  van Schalkwijk zegt:

  Wat een mooie herinnering van jullie mooie meisje lynn
  Heel veel sterkte met dit grote verlies
  Heel veel liefs van Erik en Carolien Quincy Charley-Myrthe en J’Esmay van Schalkwijk

  Beantwoorden
 8. Peggy
  Peggy zegt:

  Prachtig mooie foto’s van jullie samen, om voor altijd te koesteren. Dappere kanjer ben je lynn, en daarboven bij de sterretjes heb je vast heel veel vriendjes en vriendinnetjes die met jou spelen. Mr t blijft vreselijk dat je niet bij papa en mama kon blijven.
  Liefs Peggy, mama van ryan* Isis Kenji en Ezra

  Beantwoorden
 9. Bianca
  Bianca zegt:

  Wat een prachtig gezinnetje, en wat een gemis van zo’n klein mooi meisje! Lieve Lynn, straal maar aan de hemel als een mooi sterretje & geef je papa en mama de kracht die ze nodig hebben door er te zijn in hun gedachten. Lieve papa & mama, even is Lynn er geweest om jullie te verblijden met haar fysieke aanwezigheid. Te vroeg hebben jullie haar moeten loslaten. Nu zal ze altijd bij jullie zijn in jullie hart.

  Liefs,
  Bianca
  Mama van Julia, Kick & Lize*

  Beantwoorden
 10. Ellen
  Ellen zegt:

  Lieve papa en mama van Lynn,

  Ik wens jullie alle liefde en kracht toe om dit grote verlies te dragen. Ze zal altijd jullie mooie kindje zijn.

  Liefs, Johan, Ellen en Ivan✨

  Beantwoorden
 11. Sander Gordijn
  Sander Gordijn zegt:

  Lieve papa en mama van Lynn,

  Hier wat woorden die in mij op kwamen:

  SparkLYNN in heaven…
  Her light shall shine forever above her proud parents.

  Heel veel sterkte met het verlies van jullie knappe meisje.

  Liefs,
  Sander

  Beantwoorden
 12. Natascha Holterman
  Natascha Holterman zegt:

  Wat een prachtig klein maar perfect meisje. En wat stralen de ouders. Ik wil papa en mama sterkte wensen met het verlies van hun wondertje Lynn. Ik wens jullie alle kracht toe.

  Beantwoorden
 13. Ellis
  Ellis zegt:

  Wat een verhaal en wat een prachtige foto’s.
  Dit is het ergste wat je als ouders kan gebeuren je kind verliezen. Ongeacht hoe oud ze zijn. Ik wens de ouders en decreet van de familie vrienden en kennissen heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 14. Floortje
  Floortje zegt:

  Lieve papa en mama van Lynn,

  Wat een prachtig meisje! Ik wens jullie heel veel sterkte. In jullie hart zal ze altijd bij jullie zijn!

  Dikke knuffel!

  Beantwoorden
 15. Esther
  Esther zegt:

  Tranen in mijn ogen, wat hard om je mooie kleintje zo te moeten verliezen. Wat fijn dat jullie zulke prachtige foto’s van haar hebben. Sterke! Esther

  Beantwoorden
 16. Ikie tams
  Ikie tams zegt:

  Wat een prachtige en kostbare foto’s weer! Voor de ouders heel veel sterkte met het grote verlies van hun mini meisje.
  Een pluim voor de fotograven die dit doen! Zo kostbaar dit…..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.