Lucas & Valerie

Lucas & Valerie

Op 20 augustus ging ik mijn tweede reportage doen in WKZ te Utrecht voor een heel lieve tweeling: Lucas en Valerie. Ze zijn met 25,5 weken geboren. Zo klein en zo kwetsbaar. Ze hebben wel een moeilijke start gehad, maar gelukkig gaat het nu erg goed en ze zijn goed aan het groeien.

De reportage ging zo ontspannen, wat een mooi en liefdevol gezinnetje! Mama en papa waren lekker bezig, eerst met verschonen van Lucas en Valerie. Daarna mocht Lucas al lekker een badje nemen. Wat vond hij dat heerlijk! En als laatste mochten Lucas en Valerie bij mama en papa op een blote buik.

Nog heel even en hopelijk kunnen jullie kleine schatten mee naar huis en daarna begint het echte genieten voor jullie gezinnetje!

Ik wens jullie alle gezondheid en goede toekomst met jullie prachtige en lieve Lucas en Valerie!

Liefs, Elena.

******

De ouders:

Dolgelukkig was mijn man toen we hoorden dat we een tweeling kregen, ik was lichtelijk in paniek. Angstig voor extra complicaties en vroeggeboorte, maar toch heb ik nooit gevreesd dat het extreem prematuur zou worden.

Ik was 25,4 weken zwanger toen ik op een avond veel ‘harde buiken’ kreeg. Ik nam een douche met de gedachte dat het mijzelf en mijn buik zou ontspannen, waarna ik probeerde te gaan slapen. Dat lukte niet. Rond 01:00 uur belde ik het ziekenhuis en kon ik langskomen. Aan de monitor in het ziekenhuis bleek dat de hartactie van beide baby’s gelukkig goed was. Toen toch maar even mijn baarmoedermond bekijken; de vruchtzak was al te zien!

Ondertussen was het al 03:00 uur en ineens werd het volop actie. Gelijk weeënremmers en longrijpingsmedicatie. Infuus werd aangesloten en er werd gebeld naar andere Amsterdamse ziekenhuizen op zoek naar een plaats op de NICU. Die waren allemaal vol dus moesten we naar Utrecht. Nog steeds kon ik niet geloven dat het nu ging gebeuren, zoveel weken te vroeg. In de ambulance zetten de weeën ondanks de weeënremmers toch flink door.

Eenmaal aangekomen in Utrecht in een grote kamer zat er nog maar een paar minuten tussen de weeën. De bevalling was nu toch echt begonnen.

Heftige momenten na de ruggenprik waarin mijn man machteloos toe moest zien dat het ook met mij nog bijna mis ging toen mijn hartslag wegzakte en ik terug gehaald moest worden. Opluchting en geluk toen we het ‘minihuiltje’ van ons eerste kindje hoorden, waarna ook de tweede snel geboren werd.

Onze kinderen zijn via een keizersnede geboren op 25 juni 2016. Na een zwangerschap van 25 weken en 5 dagen. Valerie om 10.10 uur met 845 gram en 31 centimeter en Lucas om 10.12 uur met 990 gram en 34 centimeter. Sindsdien leven we in een rollercoaster. Uiteraard met zo’n vroeggeboorte is er aan de kindjes nog zoveel niet af en zijn ze nog zo klein. Onze twee vechtertjes weten zich gelukkig na elke tegenslag weer op te boksen.

Op dit moment (33 weken) gaat het met Lucas heel goed, 2450 gram, ligt inmiddels al met kleertjes aan in een ledikantje naast de couveuse van zijn zusje. Hij zit aan de snor en weet zijn temperatuur goed te houden. Hij kan heerlijk slapen. Valerie loopt nog een beetje achter op haar broertje, 1940 gram, en ademhalen vergeet ze geregeld nog. Ze is aan haar ductus geopereerd en moet binnenkort haar ogen laten laseren.  Ze heeft dus iets meer te verduren, maar we vertrouwen erop dat haar ademhaling binnenkort beter gaat en dat ze beide snel thuis zullen komen.

1 antwoord
 1. André & Maaike & Marilyn
  André & Maaike & Marilyn zegt:

  Lieve Lucas en Valerie,
  Hou vol, nog even en jullie kunnen heerlijk thuis fulltime van jullie Papa en Mama genieten!
  We denken aan jullie, heel veel ..
  Liefs ! Xxxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.