Lizzy prematuur geboren met 31 weken, weeenremmers, longrijping, MMC VEldhoven, NICU, spoedkeizersnede

Lizzy

Lizzy prematuur geboren met 31 weken, weeenremmers, longrijping, MMC VEldhoven, NICU, spoedkeizersnede
We hebben een intens en lang ziekenhuistraject achter de rug voordat onze kleine meid geboren werd. Vanaf de 19e week van de zwangerschap verloor ik bijna iedere dag bloed. De artsen hielden mij en de baby goed in de gaten en ik kreeg preventief weeënremmers in verband met harde buiken en moest volledige rust in acht nemen.

Met 26 weken verloor ik iedere dag zoveel bloed dat ze besloten om me op te nemen in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Na vier dagen werd ik overgeplaatst naar het Sophia Erasmus MC in Rotterdam omdat ik teveel complicaties en een grote kans op vroeggeboorte had vóór de 32 weken. Voor het vertrek met de ambulance kreeg ik een spuit corticosteroïden om de longetjes te rijpen. Aangekomen in het Erasmus bleven de bloedingen iedere dag heel heftig aanwezig, waardoor ik alleen nog maar mijn bed uit mocht voor het toilet en om te douchen.

Na 2,5 week in het Erasmus te hebben gelegen, besloten de artsen om me nogmaals met spoed te verhuizen naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven, omdat de afdeling neonatologie in Rotterdam vol lag en de kans dat er met spoed een keizersnede zou moeten plaatsvinden te groot was. Op dat moment was ik 28 weken zwanger. Na drie weken in het Maxima Medisch Centrum werd de situatie voor ons beide zo slecht dat ze de tweede spuit corticosteroïden hebben gezet. 41 uur later is onze kleine meid op 27 mei 2017 met een spoedkeizersnede geboren.

Lieve Lizzy,

Wat heb jij al een druk leventje voor zo’n klein meisje. Na 31 weken vond je het tijd om geboren te worden na een lange tijd van onzekerheid, maar je deed het meteen supergoed. Volgens de artsen en verpleegkundigen van de NICU van het Maxima Medisch Centrum was je een pittig en zeer alert meisje. Na acht dagen mocht je al wat dichterbij huis komen, om aan te sterken en groter te worden in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Iedere dag verbaas je ons weer hoe snel je vooruit gaat.

Papa en mama zijn super trots op jou en kunnen niet wachten tot we je mee naar huis mogen nemen!

1 antwoord
  1. Bep
    Bep zegt:

    Wat een spannende tijd hebben jullie achter de rug zeg!! Zelf ben ik ook bij 31 wkn bevallen en nu is mijn mannetje alweer toe aan een nieuwe levensfase en gaat naar het voortgezet onderwijs….

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.