Guus & Sam prematuur geboren met 28 weken, LUMC, tweeling, borstvoeding, sonde

Guus & Sam

Guus & Sam prematuur geboren met 28 weken, LUMC, tweeling, borstvoeding, sonde
Hoewel tweelingen meestal wat eerder worden geboren, was de geboorte van Guus en Sam toch nog een verrassing: Met 28 weken zwangerschap voelde moeder Lieke een beetje pijn in haar onderrug. Omdat haar op het hart was gedrukt om bij twijfel even langs te komen, is zij toch even naar de gynaecoloog gegaan voor een controle. Deze constateerde dat zij al 4 centimeter ontsluiting had en liet haar met de ambulance overbrengen naar het LUMC in Leiden. Even na middernacht kwamen daar Guus en Sam ter wereld.

Het gaat goed met de jongetjes. Zo goed, dat zij op 6 juni jl. al mochten verhuizen naar een ziekenhuis dichterbij huis! Onze afspraak voor de reportage hebben wij daarom naar een later moment verzet, zodat zij eerst een beetje kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving.

Op dinsdagmiddag 13 juni jl. is het zover! Wij ontmoeten elkaar bij de lift in het Alrijne Ziekenhuis en samen lopen wij naar de afdeling waar Guus en Sam liggen. Sam ligt nog heerlijk te slapen, maar Guus begint al een beetje wakker te worden. Grote zus Anna kijkt eerst even de kat uit de boom. Wanneer mama Guus heeft verschoond en hem borstvoeding geeft, kruipt zij lekker bij haar op schoot en lezen zij samen een boekje. Sam is nog niet sterk genoeg om bij zijn mama te drinken, daarom krijgt hij van papa borstvoeding uit een flesje. Wanneer zij allebei moe zijn van het drinken, gaat Guus over op de fles en krijgt Sam het laatste restje via de sonde. Anna mag Guus de fles geven. Tussendoor kietelt zij hem een beetje bij zijn beentjes en geeft zij hem een aai over zijn bolletje 🙂

Moe en voldaan mogen zij nog even naast elkaar liggen bij papa op schoot. Mooi om te zien hoe zij naar elkaar toe draaien en elkaar bijna een handje geven! Nadat zij zijn bewonderd en geknuffeld, worden de jongetjes weer terug gelegd in hun bedje. Anna legt de birdjes, die ik heb meegebracht, bij Guus en Sam in het bedje: Guus krijgt het lichtblauwe vogeltje en Sam het donkerblauwe. Slaap zacht en droom maar fijn!
Liefs, Wendy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.