Noek prematuur geboren met 32 weken, Kroatie, vakantie, spoedkeizersnede, couveuse, Bernhoven Uden

Noek

Noek prematuur geboren met 32 weken, Kroatie, vakantie, spoedkeizersnede, couveuse, Bernhoven Uden

 

“And so the adventure begins” Welkom klein kroaatje.

Nu hoor ik jullie denken… klein kroaatje? Jazeker Noek is nu al een echte wereldreiziger. Marieke en Guus gingen nog even genieten van een welverdiende vakantie. Kroatië werd de bestemming, bepakt en gezakt en goed voorbereid op weg met de bus. Lekker nog even genieten van elkaar, tenslotte voelde Marieke zich prima. Echter dacht Noek ik wil Kroatië ook weleens van dichtbij bekijken. Met 32 weken braken Marieke’s vliezen. En nu? Verloskundige in Nederland gebeld en toch maar met spoed per ambulance naar het ziekenhuis. Eenmaal daar een spoedkeizersnede en Noek werd geboren op 26-05-2017.

Trotse ouders Guus en Marieke met een prachtige zoon Noek, maar toen begon het avontuur want Kroatië is geen Nederland. Geen familie om je heen (gelukkig kwam er nog wel familie naar Kroatie over) een taalbarrière en een keizersnede. 1 lange dag heeft Marieke Noek niet kunnen zien omdat ze eerst zelf moest kunnen lopen om naar hem toe te gaan. 1 week lang staren door een glazenhuisje (couveuse) wat is de afstand dan letterlijk groot! Na 3 lange weken kregen ze te horen dat ze terug zouden vliegen naar Nederland. De opluchting was dan ook enorm. Net voor de vliegreis kreeg Marieke voor het eerst haar zoon in haar handen, beduusd maar intens gelukkig!

Eenmaal terug in Nederland ligt Noek nu in Bernhoven ziekenhuis te Uden waar ik de ouders en Noek mocht vastleggen. Wat een liefdevolle, warme lieve ouders! Noek doet het naar omstandigheden goed. Wat een prachtig “kroaatje” zoals ze hem liefkozend noemen. Met enorme bewondering heb ik het verhaal van Marieke en Guus aangehoord, dat beloofd nog wat voor de toekomst

Lieve Marieke, Guus en Noek ik wens jullie al het geluk van de “Wereld” dat je maar een grote avonturier mag worden.
Liefs Janine Riddy

6 antwoorden
 1. Inge
  Inge zegt:

  Jeetje, met verbazing lees ik dit verhaal. Een dag je kind niet mogen zien, omdat je eerst moet kunnen lopen. Waarschijnlijk ga je dan als moeder over al je grenzen om dit te kunnen doen. En dan pas na 3 weken je kindje vast mogen houden. Dat je kindje in een couveuse ligt is al heftig genoeg (ervaringsdeskundige), maar hem dan niet vast mogen houden. Wat moet het heerlijk zijn geweest om terug in Nederland te zijn. Enorm veel bewondering voor jullie. Heel veel geluk met jullie Kroaatje!

  Beantwoorden
  • Marieke
   Marieke zegt:

   Dank je wel Inge! Het was inderdaad alles behalve een fijn ervaring.. We stonden echt in de overlevingsstand. Maar je zet automatisch een knop om en blijft sterk. Ik vraag me nu ook wel af hoe we het gedaan hebben maar op dat moment heb je geen keuze. Bedankt voor je lieve bericht! 🙂

   Beantwoorden
 2. Danielle v helvoort
  Danielle v helvoort zegt:

  Wat een spannend emotioneel en ook een mooi verhaal Veel geluk met kroaatje Noek ❤️ Nu al een avontuurlijk begin ???? Heel bijzonder ????
  Gefeliciteerd Guus en Marieke
  Liefs Daantje Witte en de kids ????

  Beantwoorden
 3. Karin
  Karin zegt:

  Waar is hij geboren in Kroatië?? Ik heb nl precies hetzelfde meegemaakt, maar alleen was mijn zoon 25 wk en 4 dagen dat hij ter wereld kwam. En hij heeft 7 weken in het glazen huis gewoond. Volgende maand wordt hij al 2 jaar oud. En hij doet ‘t zo onwijs goed. Zijn tweede naam is ook naar de plaats vernoemd waar hij is geboren’ Rijeka’! Heel veel geluk met jullie prachtige kroaat! En lekker veel genieteb!

  Beantwoorden
 4. Marieke
  Marieke zegt:

  Hoi Karin, nouja zeg! ???? Dat is ook wat, kunnen we elkaar de hand schudden dus! Wat bijzonder! Noek is geboren in het ziekenhuis in Zadar, we verbleven in een dorpje daar ongeveer 3 kwartier vandaan. De artsen noemden hem ‘little Ante’, een veel gebruikte Kroatische naam. Overal waar we waren kwamen we die naam weer tegen. En het is ook nog een mooie verwijzing naar zijn opa Antoon. Dus hebben daarvan ook een soort van ‘tweede naam’ gemaakt. ☺️

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.