Juul prematuur geboren met 33 weken en 4 dagen, CWZ Nijmegen, Radboud Nijmegen, HELLP syndroom, borstvoeding, sondevoeding

Juul

Juul prematuur geboren met 33 weken en 4 dagen, CWZ Nijmegen, Radboud Nijmegen, HELLP syndroom, borstvoeding, sondevoeding
Ouders:

Dit is onze Juul. Zoals haar naam is, is ze zelf ook: stoer en lief tegelijk. Echt een tevreden baby maar die goed van zich laat horen als ze honger heeft. Als het aan Juul had gelegen, had ze nog lekker in mama haar buik gezeten tot half juli. Helaas werd mama heel erg ziek en moest ze eerder geboren worden. Stoer als ze is doorstond ze de bevalling kranig en pakte ze ook de infectie aan die haar twee dagen na de geboorte trof. Toen die eenmaal uit haar lijfje was kon ze beginnen met groeien en stapjes maken. Ze heeft in haar korte leventje al vaak bewezen een pittige dame te zijn die niet gauw klein te krijgen is. Papa en mama zijn super trots op jou!

————–

Fotograaf:

Vrijdag 16 juni mocht ik kleine Juul fotograferen in het CWZ in Nijmegen. Juul is geboren met 33+4 weken zwangerschap in het Radboud in Nijmegen nadat haar mama HELLP syndroom kreeg. De kleine meid deed het vanaf het begin erg goed, maar kreeg een infectie waar zij erg ziek van werd. Zo snel als zij ziek werd, knapte zij gelukkig ook weer op en na een weekje mocht zij verhuizen naar het CWZ.

Ik werd door een verpleegkundige naar het kamertje van Juul gebracht en daar ontmoette ik haar en haar papa en mama. Juul is ten tijde van de reportage bijna drie weekjes jong en wat lag daar een heerlijk meisje te slapen in haar bedje. Papa ging haar verzorgen en ze begon al flink wat honger te krijgen. Papa legde haar bij mama, zodat ze lekker aan de borst kon drinken, alleen had zij daar niet zo’n zin in. Ze had in de nacht twee keer uit een flesje gedronken en dat had haar waarschijnlijk veel energie gekost. Omdat ze te moe was mocht zij heerlijk bij papa liggen en kreeg ze de voeding via de sonde. Wat lag ze daar lekker en tevreden en we werden we ook nog getrakteerd op mooie glimlachjes! Papa en mama genoten zichtbaar van hun kleine meid en wat zijn ze trots!

Rob en Marjolein, ik vond het leuk om jullie te fotograferen en wens jullie heel veel liefde, gezondheid en geluk toe. Geniet van elkaar, maak mooie herinneringen samen en vier elke mijlpaal! En hopelijk mag jullie kleine meisje gauw mee naar huis!

Liefs Jolanda

** Update ** Kleine Juul mocht 6 dagen na de reportage naar huis! Hoera!

4 antwoorden
 1. Margot
  Margot zegt:

  Ah mooie Juul! Wat een dapper mooi en sterk meisje.
  Onze Juul (nu 20 maanden) is met 31,4 weken geboren en is ook zo’n sterke dame.
  Geniet van jullie meisje met deze prachtige naam ❤️

  Beantwoorden
 2. Diana Hetem
  Diana Hetem zegt:

  Wat een prachtige foto’s! Opa en Oma zijn trots op Juul en op haar papa en mama die alle moeilijkheden samen zo goed doorstaan hebben. Heel veel liefde en geluk voor jullie drietjes ????

  Beantwoorden
 3. annemiek van de Woerdt
  annemiek van de Woerdt zegt:

  Wat een lieve foto’s, ook deze oma is erg trots op jou, lieve Juul en ik wens je een hele mooie toekomst samen met jouw papa en mama

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.