Lize prematuur geboren met 24 weken en 1 dag, longrijping, spoedkeizersnede, NIPPV, CPAP, low flow, sondevoeding

Lize

Lize prematuur geboren met 24 weken en 1 dag, longrijping, spoedkeizersnede, NIPPV, CPAP, low flow, sondevoeding
Een weekje voor de kerst vertrok ik naar het Radboud UMC om foto’s te maken van kleine Lize. Ik kende Lize en haar ouders al. Eind juli was ik namelijk voor het Radboud UMC op de afdeling verloskunde foto’s aan het maken, toen ik kennis mocht maken met de moeder van Lize. Die twee dagen daarvoor was bevallen van haar. Aline was opdat moment nog maar 24 weken en 1 dag zwanger. Ik heb toen ze twee dagen oud was al een paar foto’s van haar mogen maken. Ze was zo klein, maar al zo’n vechtertje. Anderhalve maand later heb ik opnieuw een foto van haar gemaakt. En nu bijna vijf maanden na haar geboorte de Earlybirdsreportage. Net een paar dagen voordat ze eindelijk naar huis mocht samen met papa en mama en wat was ze gegroeid. Lize was heel ontspannen, maar hield mama goed in de gaten, maar ook het klikken van de camera ontging haar niet. Ze probeerde alles te volgen.

Een paar dagen na mijn bezoek bleek de voeding zo goed te gaan, dat de sonde eruit mocht en daarop volgde snel het moment van het ontslag naar huis. En nu een hele mooie kerst voor Aline en Hans met hun mooie sterke meisje.

Liefs Yvonne

—————–

Ouders van Lize:

Na vier eerdere zwangerschappen die eindigden in een vroeggeboorte (18-23 weken) wilden we het nog één keer proberen. We hoopten in ieder geval de 30 weken te halen, maar na 14 weken begonnen de bloedingen en buikpijn al weer. Ziekenhuisopnames volgde en met rust en medicijnen probeerde we de tijd te rekken.

Bij 23+4 kreeg ik een sepsis en stonden ze op het punt ons kindje te halen. Gelukkig herstelde ik snel en durfde de artsen nog even te wachten. Wel werd er gelijk gestart met longrijping. De dagen erna bleven spannend en stond iedereen op scherp. Tot de dag dat ik opnieuw buikpijn kreeg en de cerclage, die ik een jaar eerder al gekregen had, op spanning stond. Dat betekende opnieuw dat het gevaarlijk werd voor mij en werd besloten ons kindje met een spoedkeizersnede te halen.

Op 24 juli werd met 24+1 weken ons dochtertje, Lize, geboren. Ontzettend klein, 550 gram. De eerste weken waren kritiek, maar ons meisje bleek een enorm vechtertje te zijn. Ze werd sterker en groeide. Ze ging van volledige beademing naar NIPPV, CPAP en de low-flow.

Na een korte overplaatsing naar Arnhem moest ze weer terug naar Nijmegen, omdat er tijdens de ROP-screening afwijkingen werden gevonden in haar oogjes. Een week later is ze gelaserd. De weken daarna kon de low-flow afgebouwd worden en ging het drinken ook steeds beter. Uiteindelijk lukte het om al haar flesjes leeg te drinken en dat betekende dat ook haar sonde eruit mocht. Inmiddels is Lize, na 22 weken, thuis gekomen en hebben we de feestdagen met z’n drieën kunnen vieren.

Het was ontzettend leuk dat Yvonne de foto’s voor Earlybirds kwam maken. Zij was op de afdeling toen Lize 2 dagen oud was en heeft toen al een mooie foto van Lize gemaakt. Voor ons een hele waardevolle foto.
Yvonne, bedankt voor de mooie foto’s.

5 antwoorden
 1. Katinka
  Katinka zegt:

  Heftig al die vroeggeboorte!! Knap dat jullie er nog één keer voor durfde te gaan en Lize het nu naar omstandigheden zo goed doet! Wij hebben ook een strijder van 24,5 weken 🙂 trots! Veel geluk samen!

  Beantwoorden
 2. Linda
  Linda zegt:

  Wat een moed om het nog een keer te proberen en gelukkig eindelijk een wondertje dat bij jullie mag blijven. Veel geluk gewenst met zijn drieën.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.