Juul prematuur 31 weken NICU pre-eclampsie

Juul

Juul

Met 29 weken zwangerschap werd ik helaas opgenomen in het ziekenhuis. Door hoge bloeddruk en eiwitten in mijn urine werd er pre-eclampsie geconstateerd. Wat een teleurstelling want ik voelde me helemaal niet ziek. Ik zou tot aan de bevalling bedrust moeten houden en in het ziekenhuis moeten blijven. Uit voorzorg werden er longrijpingsprikken gezet. Wat een geluk dat deze nog goed in hebben kunnen werken. Met 31 weken werd ik in de avond overgeplaatst naar Utrecht. Doordat de bloeddruk omhoog schoot zou ons meisje misschien die avond gehaald gaan worden. Dat hebben we gelukkig nog kunnen rekken.

Op zaterdagochtend 17 oktober met 31.4 weken zwangerschap werd ik wakker met vocht achter de longen en wederom een hoge bloeddruk. De artsen namen geen risico, ons meisje zou gehaald gaan worden. Dit was het beste voor mij en uiteindelijk ook voor haar. Voor ik het wist lag ik op de operatietafel voor de keizersnede. Daar was ze dan… Juul! Wat een klein meisje maar al wel zo af!

Ik bleef achter in de operatiekamer en Juul ging meteen naar de NICU samen met papa. Juul heeft een goede start gehad en is een echt vechtertje. Na twaalf dagen op de NICU mochten we overgeplaatst worden naar het ziekenhuis in Tilburg. Juul is ondertussen 38 weken oud en ligt nog in het ziekenhuis maar het einddoel om naar huis te gaan komt steeds meer in zicht! Ze is flink aan het oefenen met drinken en als dat helemaal goed gaat mogen we naar huis. We kijken er enorm naar uit om samen met z’n drietjes als een echt gezin van elkaar te kunnen gaan genieten….

Malou en Earlybirds, dankjewel voor de mooie herinnering die jullie ons gegeven hebben. We hebben erg genoten van deze dag en vinden de foto’s prachtig.

Liefs Dennis, Margot & Juul X

3 antwoorden
 1. Vicky en Sander
  Vicky en Sander zegt:

  Hoi Dennis en Margot.
  Mooie foto’s van jullie drietjes!
  Wij hadden gisteren ook een reportage van earlybirds! Dus dan staat Lasse naast Juul hier op de site!

  Groetjes uit Den Bosch

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.