Abe prematuur 30 weken low flow

Abe

Abe

Abe is met 30 weken geboren. Op het moment van fotograferen was hij 32 weken oud. Hij was inmiddels overgeplaatst naar Post IC. Abe heeft nog extra zuurstof nodig, in de vorm van low flow. Omdat Abe nog erg zwak was mocht hij helaas niet uit de couveuse en was ik beperkt in het fotograferen. Ook werd Abe aan het eind wat benauwd waardoor ik moest stoppen met de fotoshoot. Al met al heb ik toch genoeg foto’s van dit mooie mannetje mogen maken. Een echte vechter maar dat heeft hij natuurlijk van zijn ouders.

Het is voor mij toch altijd weer bijzonder om dit moment vast te leggen. Abe deed het heel erg goed en de omgang met de ouders voelde heel vertrouwd.

Ik wens Abe en zijn ouders heel veel liefde kracht en gezondheid.

**********

De ouders:

Woensdagnacht. Evelien werd wakker van een bloeding. Geen zorgen, dat kan van alles zijn. Even later die woensdagnacht. Nog een bloeding. Toch de verloskundige voorzichtig sms’en, maar die hing vrijwel direct aan de lijn. “Voor dit soort dingen moet je bellen”, maakte ze ons duidelijk. ’s Ochtends een check van diezelfde verloskundige. Alles leek rustig, maar voor de zekerheid wel even naar het ziekenhuis in Uden. Een uurtje dachten we. Maar een uur werd en een dag. En een dagje Uden werd een dagje Nijmegen. Daar werd het al snel vier dagen, maar met een stappenplan om maandag weer verder te gaan. Het was nog altijd rustig, wij zouden nog geen ouders worden.

Abe dacht daar anders over. Hij kwam wél, tien weken te vroeg.

‘Een verrassing, benieuwd naar jullie allemaal. Ik ben geboren op vrijdag 2 oktober om 5.42 uur. Klein (38 cm) en licht (1.531 gram), maar ontzettend dapper. Ik ben een bikkel, ik ben: Abe.’  Zo staat geschreven op het geboortekaartje.

En dat is-ie, een bikkel. Inmiddels zijn we bijna negen weken verder en komt het moment dichtbij dat we met drieën huiswaarts mogen. Daar hebben we een potje naar uitgekeken. Ons geduld is aardig op de proef gesteld. Abe heeft geen ademhalingsondersteuning meer nodig, groeit goed, oefent flink met de fles zodat hij zijn sonde in het ziekenhuis kan laten en krijgt geen coffeïne meer. Als hij dit 72 uur zonder dipjes volhoudt, pakken wij z’n spullen.

Via onze schoonzus zijn we in contact gekomen met stichting Earlybirds. Zij maakte er ons op attent. Vooraf lichte twijfel bij Bart, maar achteraf zijn we allebei heel blij dat Rob foto’s heeft gemaakt. Juist deze periode willen we ons herinneren, vastgelegd met mooie beelden. Een periode van zorgen, angst en onzekerheid. En een periode van geluk, trots en verliefdheid.

Rob, onwijs bedankt! Groet Evelien, Bart en Abe

22 antwoorden
 1. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Wat een prachtig ventje met een mooie stoere naam! En wat een strijd moet je dan leveren met 30 weken oud. Het wachten duurt lang maar wat zullen jullie blij zijn als jullie je mannetje strakjes mee naar huis mogen nemen.

  Beantwoorden
 2. kuijten
  kuijten zegt:

  gefeliciteerd met jullie zoontje wat een kanjer is het.Onze kleinzoon is ook zo n kanjer die was ook 2 maanden en 5 dagen te vroeg geboren. en was 39 cm lang en woog 1615 gram. En is nu een stoer manneke van 1 jaar en loopt al los.

  Beantwoorden
 3. Danny en Freija
  Danny en Freija zegt:

  Hoi Bart en Evelien..

  Wat een mooie tekst en prachtige foto’s.
  Veel geluk met z’n 3en en geniet van jullie Abe.
  En tot snel keer in het pannekoekhuis.

  Grtjes van ons

  Beantwoorden
 4. Jantine
  Jantine zegt:

  Wauw, wat een mooi verhaal. En prachtige foto’s van ons kleine, dappere neefje. Zo trots op hem en zijn ouders. Bewondering voor jullie! Xje

  Beantwoorden
 5. Jennifer
  Jennifer zegt:

  Lieve Evelien en Bart,

  Gefeliciteerd met jullie knappe, sterke kereltje! Wat een heftige start voor jullie als gezin.. Ik hoop dat jullie nu heel gauw en gezond met z’n drieën naar huis kunnen. Heel veel geluk en liefde samen x

  Beantwoorden
 6. Mandy
  Mandy zegt:

  Lieve Bart en Evelien.
  Wat een mooie tekst en foto’s.
  En wat een sterk en dapper ventje.
  Hopelijk mogen jullie snel naar huis om samen met zijn drietjes te genieten.
  Dan kom ik Abe snel een knuffel geven.
  Liefs Mandy

  Beantwoorden
 7. Wietske
  Wietske zegt:

  Evelien en Bart,

  Wat een heftige tijd moet dit geweest zijn!
  Heel mooi verwoord in jullie verhaal.
  Wat een stoer mannetje is Abe!
  Heel veel geluk, gezondheid en goeds voor jullie gezinnetje gewenst!

  Wietske

  Beantwoorden
 8. Jit
  Jit zegt:

  Met een heel trots gevoel maar ook tranen in mijn ogen lees ik het bijzondere verhaal. Wat ben ik trots op jullie alle drie! Echte kanjers en abe wat ben jij een vechtertje. Ik kijk er naar uit om je te mogen knuffelen lief neefje. Fijn dat ik hier deel van mag uitmaken. Dikke knuffel tante jit

  Beantwoorden
 9. Eva
  Eva zegt:

  Gefeliciteerd met jullie prachtige Abe!!! Hij is nu al mega stoer en sterk (en nieuwsgierig!) hopelijk kan hij snel naar huis! Denk aan jullie! Groetjes Uit Utrecht

  Beantwoorden
 10. Rian Govers
  Rian Govers zegt:

  Bart en Evelien,

  Wat een mooie foto’s van jullie vechtertje Abe en wat hebben jullie het zelf ook mooi verwoord, kippenvel! Heftige en spannende weken hebben jullie al achter de rug, dus is het extra bijzonder wanneer jullie met zijn drietjes thuis zullen zijn. Geniet van jullie wondertje!

  Liefs, Rian

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.