Esme prematuur 27 weken WKZ

Esmé

Esme prematuur 27 weken WKZ

Esmé is op 31 oktober 2015 geboren door middel van een keizersnede. De zwangerschap ging prima tot de 20 weken echo, ze was wel erg klein! Daarna werd het allemaal onzeker, elke controle was er iets achteruitgang. Maar dat kon misschien nog wel weken doorgaan. Uiteindelijk op 27 oktober opgenomen in ziekenhuis omdat de druk in de placenta en haar hersenen niet goed was. 29 oktober toch eens een goed bericht, echo zag er beter uit, dus misschien het weekend even naar huis. De 30e weer een CTG controle die er helaas niet goed uit zag, dat bleef gedurende de dag gecontroleerd. Totdat het besluit genomen werd dat ze buiten de buik meer kans had om te overleven. Dus niet het weekend naar huis, maar voor het weekend ineens al papa en mama! Om 16:28 met 27 weken + 2 dagen is Esmé geboren, haar gewicht 655 gram, nog lager als op de echo. Dat kon natuurlijk maar maakte alles nog spannender.  Esmé had een slechte start, ging van beademing naar trilbeademing en terug maar ligt ondertussen aan de b-pap. Nu met 4 weken (31 wk + 2) weegt ze 975 gram. Het blijft spannend, maar het is een dapper pittig meisje!!

Foto’s maken was erg bijzonder, fijn met z’n allen bij elkaar. Super dat het mogelijk is. Zoals Mike (6) zei, ik ben nog nooit zó dicht bij mijn zusje Esmé geweest. Ik heb niet alleen haar handje vast gehouden maar ook een kusje gegeven!!!

Tineke Giesbers, hartelijk dank hiervoor, en de vriendin die aangaf dat deze stichting bestond.

Pieter, Jacoline en Mike

4 antwoorden
 1. Marian Cornelissen
  Marian Cornelissen zegt:

  Wat ontzettend fijn om je verhaal te lezen jacolien !!! Wat een zorgen!! Duim alle dagen voor jullie. Gun jullie zo dat het goed komt!! Dikke kus, liefs Marian

  Beantwoorden
 2. Gerdi
  Gerdi zegt:

  Wat een geweldige foto’s!!! Zo mooi met Mike erbij. Ik hoop dat het doorzettingsvermogen van de kleine meid haar uiteindelijk brengt waar ze moet zijn; nl thuis bij papa, mama en Mike.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.