Joep

Op 25 juli jl. mocht ik een reportage maken van Joep in het SMC in Hardenberg.

Hij werd heel onverwacht geboren op 17 juli jl. na een (probleemloze) zwangerschap van 34 weken en 3 dagen.
De dag ervoor kreeg zijn mama wat rugpijn, maar dacht aanvankelijk niet aan weeën (misschien iets teveel gedaan?). Toch werd papa teruggeroepen van de Zwarte Cross. Mooi hoe moeders blijkbaar aanvoelen dat er iets te gebeuren staat.
De volgende ochtend, wanneer mama ook nog een slijmprop verliest, wordt de verloskundige gebeld. Zij stelt vast dat er al 2 centimeter ontsluiting is en ze worden naar het SMC in Hardenberg gestuurd. De bevalling zet door en Joep wordt aan het begin van de avond geboren. Hij heeft een mooi geboortegewicht: 2780 gram en kent een super start. Hij heeft geen ademhalingsondersteuning nodig en na een aantal dagen lukt het ook al om iets zelf te drinken bij zijn mama.

Wel wordt hij een aantal dagen na de geboorte te geel, doordat het bilirubinegehalte te hoog is en krijgt hij lichttherapie.

Maar Joep is daadkrachtig in alles en wanneer ik vanochtend binnenstap, ligt hij lekker te slapen in een wiegje, met een lege couveuse naast hem. De lichttherapie lijkt voldoende te hebben gewerkt.
En vandaag mag hij voor het eerst in bad. Wat een ontspannend iets is dat zeg. Joep zet iedereen goed aan het werk door al heel snel een luier uit te sparen en in bad te poepen, maar wanneer er schoon water in het bad zit, kan mama hem lekker in bad doen, terwijl papa hem wast. Joep krijgt er geen genoeg van en ligt heerlijk ontspannen te genieten.
Joep is een sterke vent, want ook na het badje, kijkt hij nog steeds helder en daadkrachtig om zich heen. Toch nog maar even kijken of het lukt bij mama aan de borst te drinken. En dat gaat heel erg goed.
Hij wordt nog even gewogen en dan krijgt hij mooie nieuwe kleren aan. Dan vindt Joep het wel even genoeg geweest en wanneer hij weer in zijn wiegje ligt en de sondevoeding is aangesloten, gaat hij lekker slapen.

Ik wens jullie een mooie toekomst samen toe!

Regina Kappert
Fotograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.