Lizzy & Zoë

Het was een verrassing dat er een tweeling op komst was. En dat ze dan iets eerder geboren zouden kunnen worden, werd al snel verteld. Echter, met 30 weken had de mama behoorlijk harde buiken en dacht dat ze de slijmprop al had verloren. Er volgde een opname in het ziekenhuis van 3 dagen met longrijpingsmedicatie voor de meisjes en de voorbereiding op een vroeggeboorte. Die woensdag mochten ze toch weer naar huis met het advies heel rustig aan te doen.

De dinsdag daarop was er weer een controle in het ziekenhuis en daar dacht men een groeiachterstand te constateren bij Zoë. Dit betekende elke dag aan de CTG. Doordeweeks thuis en in het weekend in het LUMC in Leiden.
Zaterdag weer aan de CTG in het ziekenhuis en daar vertelde mama dat ze lichte krampjes had sinds de dag ervoor. Wat bleek, om 10.30 uur had ze al 5 cm ontsluiting zonder echt iets gevoeld te hebben!
Aangezien het langzaam verliep, werd ze met de ambulance naar het ziekenhuis in Delft gebracht.
Continue aan de CTG met nagenoeg geen slaap maar ook geen pijn!
Zondag rond 13.00 uur werden weeën opwekkers toegediend en rond 16.00 uur werden uiteindelijk toch de vliezen gebroken. Toen ging het snel.
Na 32 weken zwangerschap werd Lizzy om 16.46 geboren met een geboortegewicht van 1550, en Zoë kwam om 17.14 met een gewicht van 1640. De laatste was ook nog een sterrenkijker waardoor het ietsje langer duurde.
Lizzy was klein maar oké, Zoë had enige ondersteuning nodig in het begin.

Ze zijn met z’n allen tot donderdag in Delft gebleven. Donderdag mocht Lizzy met haar moeder al naar het Spaarne in Haarlem, en vrijdag kwam Zoë met haar vader ook die kant op.

Ik zou zaterdag 30 juli langskomen voor de fotoreportage maar op maandag werd ik gebeld met de blijde mededeling dat het met beide meisjes zó goed ging, dat ze veel eerder dan verwacht op woensdag 27 juli al mee naar huis mochten! Gelukkig kon ik dinsdag nog tijd vrijmaken om de reportage eerder te doen!
Wat een mooie meisjes en een prachtig gezin!

Ik wens jullie alle geluk van de wereld met z’n viertjes!❤

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.