Jesse prematuur 33 weken zwakke baarmoedermond

Jesse

Jesse prematuur 33 weken zwakke baarmoedermond

Jesse is geboren op 24.7.2016 om 02.54 uur midden in de nacht. Tot week 27 was het een onbezorgde zwangerschap. We wisten van te voren niet of het een jongen of een meid werd, maar hij/zij groeide en bewoog helemaal goed in mijn buik. Bij 29 weken hadden we een controle en toen bleek dat Jesse al zover was ingedaald als zijnde een baby van 36 weken. Dit had te maken met een zwakke baarmoedermond. Gelukkig deed de kleine het allemaal goed. Mama moest per direct stoppen met werken en werd vervolgens voor een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis. Er werden voorzorgsmaatregelen genomen voor een eventuele vroeggeboorte. We kregen weeënremmers en longrijping. Naar een aantal dagen mochten we naar huis en zo hebben we het nog 3,5 week thuis vol gehouden.

We werden goed in de gaten gehouden en de controles waren positief. Mijn baarmoeder mond bleef zelfs stabiel. Precies op de 33 weken werden we voor één nacht opgenomen vanwege rugpijn. We bleken 1 cm ontsluiting te hebben. Er speelde toch wat activiteit op. De dag daarna mochten we zelfs nog een dagje naar huis. Overdag was het prachtig weer en hebben we nog even lekker in bad gelegen. Tegen de avond moesten we ons weer melden in het ziekenhuis. Gelukkig maar want thuis speelde de rugpijn (achteraf weeën) weer op. Mama kreeg een spuit om een nacht goed te kunnen rusten. Die nacht begonnen de weeën. Uiteindelijk toch maar op het ziekenhuisbelletje gedrukt en toen bleek ik al 8 cm ontsluiting te hebben. Toen ging alles vliegensvlug. Papa was gelukkig super snel in het ziekenhuis. We waren iets voor half 3 op de verloskamer en om 02.54 uur is onze prachtige sterke zoon Jesse geboren!

We waren van te voren al voorbereid dat Jesse snel met de kinderarts mee moest. Gelukkig heeft hij nog even op mama’s borst gelegen. Samen met papa is Jesse naar de kinderafdeling gegaan en daar, na de benodigde checks, in de couveuse gelegd. Jesse woog toen al 5,5 pond. Hij deed het super goed!

Een aantal dagen na zijn geboorte kreeg Jesse zijn hielprik. Hieruit bleek dat hij een traag werkende schildklier had. Uit de onderzoeken bleek later dat Jesse bepaalde afvalstoffen van moeders in zijn lijf had en dat over een aantal weken zijn schildklier het zonder problemen zelf kan. We zijn super trots op ons sterke zoon!

Jesse moet nog even in het ziekenhuis blijven. Hij doet het gelukkig allemaal super goed, maar vergeet niet dat als hij nog in mama’s buik had gezeten hij helemaal niets had hoeven doen. Hij mocht al binnen een week uit de couveuse en kan zichzelf al goed op temperatuur houden. Intussen drinkt hij kleine beetjes uit de fles, maar vind dit nog erg vermoeiend. Nog even aansterken lieve Jesse en dan hopelijk snel met papa en mama mee naar huis!

Tineke van de stichting Earlybirds is bij ons op bezoek geweest voor de reportage. Dit was super leuk om te doen. De foto’s zijn prachtig geworden. Tineke je hebt onze tijd in het ziekenhuis op een prachtige manier vastgelegd. Bedankt hiervoor!

8 antwoorden
 1. Sander en Ilse
  Sander en Ilse zegt:

  Wat een leuk verhaal voor Jesse voor later en inderdaad prachtige foto’s van ons knappe, sterke, stoere schattige neefje!!! Jesse je bent een kanjer!

  Beantwoorden
 2. Opa en oma Vroegh
  Opa en oma Vroegh zegt:

  Wat een mooi en bijzonder verhaal. Jesse is een kanjer, maar papa en mama zijn ook 2 toppers. Het komt helemaal goed met jullie drietjes. Geniet van jullie kleine mannetje. Geniet!! Dikke knuffel van ons ???

  Beantwoorden
 3. Fokkelien Antonio
  Fokkelien Antonio zegt:

  Wat fijn om het op papier te hebben. Het volgde zo snel op elkaar, zodat je op het laatst dingen vergeet die je juist graag wilde onthouden. Bedankt!
  en wat een prachtige foto’s.

  Beantwoorden
 4. Esther en Sanne
  Esther en Sanne zegt:

  Wat een prachtig verhaal over de eerste weken met jullie mooie en sterke zoon! Jullie doen het geweldig ondanks dat het soms best pittig is! We hopen dat jullie snel thuis met z’n drieën thuis als gezinnetje kunnen gaan genieten! Dikke knuffel van Esther & Sanne

  Beantwoorden
 5. Liesbeth Huizinga
  Liesbeth Huizinga zegt:

  Heel mooi verhaal van dit kleine wonder,Jesse. Ik heb maar èèn woord, WAUW. Ik ben zo blij voor jullie en geniet ervan. Jullie vormen zo mooi gezinnetje. En wat een mooie foto’s. Heel veel liefs Liesbeth xxx

  Beantwoorden
 6. Merel van der Geest
  Merel van der Geest zegt:

  Lieve Dennis en Kristel,

  Wat een prachtzoon is het toch en wat een sterke jongen! Beloofd wat voor later 😉
  Straks kunnen jullie echt gaan genieten, geniet ervan!!

  Xx Merel

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.