Floris & Korneel

Floris en Korneel

 

Dag lieve Floris en Korneel,

Ik kwam net op de valreep bij jullie langs, want de dag erna mochten jullie naar huis. 9 weekjes jong waren jullie al, maar eigenlijk hadden jullie nog 4 weekjes in mama’s buik moeten blijven zitten. Jullie helse rit begon al in de buik, maar vechtertjes als jullie zijn, krijg ik twee fikse jongens te zien. De weegschaal loog er niet om, ruim 3 kilo al. Ik ben onder de indruk van de souplesse waarmee jullie mama en papa voor jullie zorgen, een perfecte tandem zijn ze voor jullie.

Ik wens jullie een heerlijke tijd toe samen met je ouders, broer en zus. Ik weet alvast dat jullie je mama een fantastische moederdag hebben bezorgd!

Liefs, Natasja.

*********

De ouders:

Wat een verrassing dat onze derde telg een broertje meebracht! Meteen hadden we er zin in: vier kleine spruiten in ons gezin, het leek ons heerlijk. Na twintig weken zwangerschap werd helaas het tweelingtransfusiesyndroom vastgesteld waarbij een laseroperatie aan de placenta onafwendbaar was om het leven van de kindjes te redden. De kans dat we onze twee kindjes levend zouden zien, was zelfs met operatie niet erg groot. Op 21 weken volgde de operatie die gelukkig lukte, waarna absolute rust noodzakelijk was om vroeggeboorte zo veel mogelijk uit te stellen.

Uiteindelijk breken de vliezen dan toch op 27 weken. Floris en Korneel, beiden 37 cm en elk ongeveer 1200 gram, komen ter wereld. Hoewel ze een heel erg vroege start kennen, zijn het sterke kereltjes met veel goesting in het leven.

Na negen weken in het ziekenhuis mogen ze naar huis. Elk kind is een wonder, maar wij voelen ons zeer gezegend. Ook zijn we het hele team van UZ Leuven erg dankbaar voor hun expertise en betrokkenheid! Vlak voor het vertrek kwam Earlybird fotografe Natasja de bijzondere en mooie periode op beeld vastleggen. Bedankt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.