Finn prematuur 34 weken diaconessen ziekenhuis utrecht

Finn

Finn prematuur 34 weken diaconessen ziekenhuis utrecht

Finn mocht ik een paar weken terug fotograferen in het Diaconessenhuis te Utrecht. Hij mocht tijdens de reportage lekker in bad en dat vond hij heerlijk. Daarna mooie kleertjes aan en even knuffelen met mama. Daarna de fles wat best nog even vermoeiend is na zo’n badje. Maar Finn heeft goed geoefend en is inmiddels al lekker thuis! Ik wens Finn en zijn ouders heel veel geluk samen.

Liefs Nancy

**************

De ouders:
Dolgelukkig waren we toen we erachter kwamen dat we zwanger waren. We hadden niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan, het was echt een cadeautje! De zwangerschap is goed verlopen, ik heb alleen ‘last’ gehad van de normale zwangerschapskwaaltjes maar verder verliep alles prima.

Na 34 weken en 1 dag besloot ons ventje dat het tijd was geboren te worden. Na ‘s nachts wat last te hebben van buikpijn toch maar even contact opgenomen met de verloskundige. Ik was bang dat er wat met de kleine aan de hand was, maar aan een geboorte hebben we geen seconde gedacht. De verloskundige was op dat moment midden in een bevalling en belde mij later terug. Ze was toevallig in het Diakonessehuis in Utrecht (het ziekenhuis waar ik wilde bevallen) en vroeg of ik voor de zekerheid langs wilde komen zodat ze kon kijken wat er aan de hand was. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat ik 5 cm ontsluiting had! Die zagen we even helemaal niet aankomen! We hadden verwacht dat we met een uurtje weer thuis zouden zijn en waren dan ook totaal niet voorbereid! We snappen nu ook waarom het koffertje met spullen een vluchtkoffertje wordt genoemd! Vervolgens ging alles in een stroomversnelling, 2 uurtjes na aankomst was onze mooie ventje geboren. De bevalling was meer dan prima verlopen.

Omdat Finn nog niet zelf kon drinken en zichzelf op temperatuur kon houden heeft hij een aantal weken in het ziekenhuis gelegen. Hij deed het hartstikke goed en werd steeds een beetje sterker. Na 3,5 week was het dan zover; hij mocht mee naar huis! We genieten elke dag met volle teugen van ons mannetje en zijn Nancy Grotenhuis, de fotograaf, en stichting Earlybirds erg dankbaar voor de prachtige foto’s!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.