Mees

Mees, prematuur geboren met 30 weken

Gisteravond was ik in het AZM om een mooie reportage te maken van Mees en zijn ouders. Mees werd geheel onverwachts met 30 weken al geboren met een flinke groeiachterstand. Gelukkig heb ik van papa telefonisch al vernomen dat hij het goed doet.
Ik tref de ouders van Mees in de wachtruimte voor de afdeling. We gaan even apart zitten, zodat papa en mama mij iets kunnen vertellen over de situatie. Zelf mag ik hen een paar prachtige gehaakte knuffeltjes aanbieden, die goed in de smaak vallen! De ouders van Mees komen op mij behoorlijk relaxed over, maar ze zitten nog in een soort roes nu, net anderhalve week na zijn geboorte. Tijdens een normale controle werd geconstateerd dat Mees wel erg aan de kleine kant was. Mama werd opgenomen en toen begonnen de weeën. 24 uur na wat een standaard controle had moeten zijn, werd Mees al geboren. Hij woog 810 gram, maar maakte een goede start.
Eenmaal op de afdeling aangekomen zie ik een prachtig mannetje. Hij is inderdaad klein voor zijn leeftijd, hij weegt nu ongeveer een kilo, maar hij is lekker actief en met zijn voetjes trappelen kan hij als de beste! Mama wil graag met hem buidelen. Voor het eerst tilt ze haar zoon zelf uit de couveuse! Heel spannend, maar het gaat erg goed. Dat is een mooie mijlpaal, een van de velen die de komende tijd zullen plaatsvinden.
Zo lekker knuffelend met mama ligt Mees net zo hard te schoppen als hij in de buik deed! Die pit kan hij de komende tijd goed gebruiken. Hij krijgt een boel liefde van zijn ouders, dat is mooi en fijn om te zien. Zij gaven mij voor de reportage aan dat het wat moeilijk genieten is nog, met al de zorgen die ze hebben, wat begrijpelijk is, maar terwijl ik naar hen kijk bedenk ik me, dat ze er al heel vertrouwd uitzien zo met z’n drietjes. Het genieten zonder daarnaast zorgen te hebben, dat komt vanzelf.
Lieve Maike, Patrick en Mees, ik wens jullie de komende tijd heel veel geluk toe. Het is een heftige tijd, maar ook een hele speciale: Het begin van jullie leven samen. Ik hoop dat het elke dag beter zal lukken daarvan te genieten.

Heel veel liefs,
Steffie van den Akker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.