Desthaney prematuur geboren 30 weken UMCG buidelen darmoperatie

Desthaney

EB Desthaney

Vrijdag 18 september mocht ik in het UMCG kennis maken met Desthaney en haar trotse ouders. Desthaney is geboren met 30 weken en is tijdens de reportage een kleine 5 weekjes jong.

Desthaney ligt in een prachtige setje kleertjes. Ik zie ouders vol liefde naar hun meisje kijken en de verpleegkundige verteld hoe het op dat moment met hun dochter gaat. De voeding blijft wat spannend in verband met de darmpjes. Hopelijk gaat het toch voorspoedig en kan toch de voeding rustig aan wat opgehoogd worden.

Naast de couveuse ligt een map klaar voor ouders. Ze mogen iets uitkiezen ter ontspanning omdat ze al zoveel weekjes in en uit het ziekenhuis gaan. Mooi zo’n klein gebaar maar met grote waarde voor ouders. Fijn dat er zoveel aandacht voor hen is. Papa geeft aan dat hij wel graag met zijn meisje op de foto zou willen maar mama mag buidelen. Ik stel voor dat hij helpt om de kleine uit de couveuse te halen en vervolgens lekker bij mama legt. Zo lief hoe de verpleging mee denkt en tegelijk aangeeft wat voor hun meisje wel en niet haalbaar is. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Papa liet me op zijn telefoon een foto zien van Desthaney terwijl ze met haar grote ogen om zich heen keek. Zo mooi om te zien dat wijze snoetje.

Tijdens de reportage is ze echter in diepe rust en ligt ze heerlijk tevreden bij mama op de borst te buidelen. Ik maak wat foto’s met mama, samen met papa en wat detailfoto’s van haar handjes en voetjes. We kletsen nog wat over de ervaring tot dusver op de afdeling neonatologie en dan neem ik afscheid.

Terwijl ik dit verhaaltje schreef en wilde schrijven dat ik duimde dat haar darmpjes goed blijven functioneren krijg ik een berichtje van papa. Maandags wordt de geopereerd en het is even afwachten wat daar uit komt. Wat een spanning en zorgen voor dit gezin.

Desthaney we duimen voor je dat het allemaal mee valt, dat je snel weer fit bent en de weg kunt inzetten richting herstel en je energie kunt steken in het groeien.

Zet hem op dappere meid!

Liefs Marjolein

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.