Ilja prematuur 34 weken gastroschisis operatie virus

Ilja

Ilja prematuur 34 weken gastroschisis operatie virus

Vrijdag 18 september ontmoette ik in het UMCG Ilja samen met haar mama. Ilja is geboren met 34 weken en 5 dagen en is bijna 4 weekjes als ik haar mag ontmoeten.

Ze heeft al een hele weg afgelegd daar ze werd geboren met gastroschisis. Haar darmpjes en maagje lagen buiten haar buik na haar geboorte. Met 13 weken ontdekten ze deze aandoening tijdens een geslachtsbepalende echo. Even schrikken maar het gaf ouders ook voldoende tijd om zich in te lezen in hetgeen ze wellicht konden verwachtten. Op de afdeling neonatologie hebben ze na 5 dagen haar buikje weer dicht gemaakt. De eerste periode spuugde ze veel gal. Toen Ilja begon te poepen werd dit steeds beter.

Tijdens mijn bezoek verteld moeder trots dat ze uit flesjes drinkt en dat het zelfs zo goed gaat dat ze hopelijk binnenkort naar huis mogen. Wel geeft ze aan dat het wel een enorm heftige periode is die wel heel slopend is voor iedereen. Ze heeft enorm uitgekeken naar de fotoreportage. Fijn om dit moment aan ouders te schenken.

We beginnen de reportage lekker in haar wiegje. Later mag ze lekker met mama knuffelen. Ilja is heerlijk in dromenland en heeft echt geen zin om haar mooie oogjes te laten zien. Wat een prachtig en tevreden meisje is ze.

Helaas verneem ik zondags dat Ilja een virus heeft waardoor de voeding weer via het infuusje gaat en ze eerst moet herstellen van dit virus. Hopelijk is ze snel weer fit!

Ilja snel weer beter worden en dan lekker weer je flesjes drinken en zonder tegenslagen de weg in slaan richting huis.
Zet hem op dappere meid.

Liefs Marjolein

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.