Casper & Juriaan

BLOG TEMPLATE_EARLYBIRDS

 

LangeLand ziekenhuis, zondag 31 augustus, 11.00 uur.
Mama geniet van een fijne zwangerschap. Aangezien zij diabetes heeft en hierdoor vaker controles heeft komen ze er al snel achter dat er niet 1 hartje, maar 2 hartjes kloppen in de buik. Wat een verrassing voor de ouders in spe en wat zijn de kleine mannetjes welkom. Met 30 weken zwangerschap gaat het helaas minder goed met mama en er wordt een (te) hoge bloeddruk geconstateerd. Met 31 weken is mama opgenomen in het ziekenhuis vanwege zwangerschapsvergiftiging. Na eerst in het Sint Franciscus ziekenhuis te Rotterdam gelegen te hebben, zijn Casper en Juriaan met 31 weken en 5 dagen gehaald in het LangeLand ziekenhuis te Zoetermeer en dat was maar goed ook, want de gezondheid van mama verslechterde steeds sneller. Na de bevalling kon mama dan ook niet direct bij haar pas geboren zoontjes zijn, reden genoeg om snel op te knappen en dat gebeurde ook. Papa bleef heen en weer pendelen en uiteindelijk kon het gezin van vier weer bij elkaar zijn. 

Casper en Juriaan doen het erg goed. Op het moment van de reportage zijn ze precies 20 dagen oud. Casper is op bezoek bij Juriaan, lees ik op een notitie in zijn bedje en dat gaf mij gelijk de kans om ze samen vast te leggen. Wat een mooi gezicht!

Casper en Juriaan drinken al redelijk zelfstandig, de verwachting is dat de ondersteuning van sondevoeding al redelijk snel gestopt kan worden. Juriaan laat af en toe een dipje zien op de monitor omdat hij dan vergeet om adem te halen. Het is ook zo’n spannend avontuur het leven buiten de buik. 

Martin en Lisette, wat vond ik het leuk om jullie deze ochtend in actie te zien. Respect voor de rust en liefde die jullie uitstralen naar Casper en Juriaan en hopelijk gaan jullie snel naar huis met z’n viertjes waar het genieten volop verder gaat. Ik wens jullie heel veel geluk.

Liefs Jill

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.