Cas prematuur 34 weken ingedaald

Cas

Cas prematuur 34 weken ingedaald

Mijn spullen staan weer klaar voor vandaag voor de reportage van Cas. Cas is een jongen welke geboren is met 34 weken en 5 dagen. Bij de aankomst in het ziekenhuis waren we elkaar een beetje kwijt. Ik beneden in de hal de ouders boven en daarna andersom 😉

Elkaar eindelijk gevonden op de afdeling en daar ontmoette ik twee trotse ouders van hun eerste zoontje Cas. Wat zag mama er goed uit na deze bevalling! En papa kon vol trots over zijn zoontje vertellen. Ieder knuffeltje wat hij Cas gaf werd beloond met een lief lachje.

Mama van Cas vertelde mij hoe haar zwangerschap verlopen was. Niet eentje om te herhalen. Ze vertelde me dat ze al vanaf de 8 weken ziek was en dat ze zelfs opgenomen was geweest in het ziekenhuis. Hierna is ze iedere week op controle bij de verloskundige geweest om haar en de kleine in de gaten te kunnen houden.

De groeiecho kwam eraan en toen bleek dat kleine Cas al ingedaald was. Dit was op zich geen probleem want dit gebeurd weleens vaker. Alleen Cas had er zin in. Die nacht kreeg de mama van Cas verschrikkelijke krampen. Een uur lang om de 10 minuten. Dit ochtend heeft ze de verloskundige gebeld en ze kon meteen door naar het ziekenhuis. Hier werd ze aan de CTG gelegd en die krampen bleken inderdaad weeën te zijn. Ook bleek ze al vier cm ontsluiting te hebben. Het ging toen allemaal sneller.

Ineens zakte alles tot vrijdagavond. Toen braken de vliezen. Anderhalf uur later was kleine Cas er! Helemaal compleet en 2690 gram schoon aan de haak! Cas had na de geboorte een klein dipje en met wat extra controle en een UV lamp was hij er helemaal klaar voor. Vandaag mocht zelfs speciaal voor de reportage de sonde eruit want die had hij niet meer nodig!

Cas, je bent een lief klein wondertje en gelukkig heb je me een paar van die lieve lachjes laten vastleggen.

1 antwoord
  1. cheyenne
    cheyenne zegt:

    Jullie verdienen respect dat jullie dit doen voor de gezinnen die in een moeilijke periode zitten/gezeten hebben doe zo verder!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.