Floor prematuur 33 weken spoedkeizersnede navelstreng

Floor

Floor prematuur 33 weken spoedkeizersnede navelstreng

Onze zwangerschap verliep zonder problemen tot ik met 31+4 werd opgenomen i.v.m. verdenking zwangerschapsvergiftiging. Al snel werd dit bevestigd en is er gestart met longrijping. We hoopten de 34 weken te halen en leefden hier met de dag naartoe. Helaas werd het een ernstige pre-eclampsie waardoor er besloten werd om in te leiden.

De dag na het plaatsen van de balloncatheter had ik al 3 centimter ontsluiting en werden mijn vliezen gebroken.
Tijdens het indalen kwam de navelstreng klem te zitten waardoor de baby in nood kwam. Binnen 10 minuten lag ik op de operatietafel onder algehele narcose en werd er een keizersnede uitgevoerd. Gelukkig mocht mijn man er bij aanwezig zijn en nog steeds grote dank aan de verpleegkundige die er in alle hectiek aan dacht om een camera mee te nemen. Dankzij haar zijn er foto’s van de geboorte zodat ik hier ook nog op terug kan kijken!

Op 28 mei om 10.07 is onze dochter Floor geboren na 33 weken zwangerschap. Zij was 41,5 centimter en woog 1790 gram. Eigenlijk doet zij het van het begin af aan al heel goed en maakt grote sprongen vooruit.

Op de dag van de fotoshoot was zij 36 weken oud. Zij heeft alleen nog een voedingssonde maar gaat steeds meer zelf drinken. We hopen binnenkort naar huis te mogen en te gaan genieten als gezin. Het is een heftige periode waarin we erg geleefd worden, maar we zijn erg blij dat dit Moeder en Kind Centrum bestaat. Floor ligt bij ons op een kamer waardoor we 24/7 bij elkaar kunnen zijn!

Helaas heb ik geen fotoshoot meer kunnen doen tijdens mijn zwangerschap, maar dankzij Earlybirds hebben we mooie foto’s van onze vervoegde start. We zijn erg trots op ons mooie, dappere meisje.

******

De fotograaf:

Zaterdag 18 juli ging ik naar Bergen op Zoom naar het Moeder en Kind Centrum in het Bravis ziekenhuis. Ik was hier nog niet eerder geweest maar was onder de indruk van de prachtige kamers voor de ouders en hun kindje. Een mooi centrum!

Karin en Bart kwamen meteen al heel relaxed op mij over. Ze hebben een vervelende periode achter de rug maar ze waren heel ontspannen met hun kleine Floor en eigenlijk zoals iedere ouder ontzettend trots en verliefd op hun kleine meid. Ik verbaas me altijd weer over hoe normaal alles voor de ouders al is. Alle kabeltjes, knopjes, medische dingen weten ze allemaal al zelf en is voor hen heel normaal geworden. De kleine Floor doet het ontzettend goed en ze wachten nog even tot ze echt al zelf goed genoeg kan eten. Ik denk dat het niet lang duurt voor ze naar huis mogen. Het was mooi om voor hun de foto’s te mogen maken en ik wens ze nog heel veel geluk samen. Maar zoals ik ze in de korte periode heb leren kennen zal dat absoluut geen probleem zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.