Tess prematuur 33 weken bloedverlies voorliggende placenta

Tess

Tess prematuur 33 weken bloedverlies voorliggende placenta

Helaas verliep mijn zwangerschap, vanwege een vleesboom waardoor ik veel pijnklachten heb gehad, al niet helemaal zoals we hadden gehoopt. Vanaf week 24 was het gelukkig wat rustiger en hebben we samen nog kunnen genieten van een heerlijke vakantie, de zogenoemde babymoon, op Tenerife. Hopend dat de pijn weg zou blijven en ik over een paar weekjes lekker kon gaan genieten van mijn zwangerschapsverlof werden we op 17 juni (termijn 31,3) plots verrast door bloedverlies.

Ik bleek een voorliggende placenta te hebben die ook nog eens voor de baarmoedermond lag. Gelijk al kreeg ik injecties voor de longrijping van de baby. Omdat ik nog geen 32 weken zwanger was werd ik voor een paar dagen nog overgeplaatst naar het MMC Veldhoven, een ziekenhuis dat nog meer gespecialiseerd is in vroeggeboren kinderen.

Na een paar dagen mocht ik weer naar huis want ik had geen bloedverlies meer. Dat duurde helaas maar 3 dagen. Het bloedverlies werd heviger en ik werd weer opgenomen in Bernhoven, waar ons dappere meisje Tess op 28 juni werd geboren via een keizersnede. Ik heb de geboorte helaas niet meegemaakt, omdat ik onder volledige narcose was vanwege, een bijna 2 uur durende, buikoperatie i.v.m. de vleesboom die volgde na de keizersnede. Gelukkig was papa er wel om Tess op te vangen.

Het feit dat ons meisje meteen al zo sterk was heeft ons veel kracht en vertrouwen gegeven. Op dit moment is Tess nog druk aan het oefenen met zelfstandig drinken en groeit ze goed. We kunnen niet wachten op het moment dat we haar mee naar huis mogen nemen.

Wij willen stichting Earlybirds en met name Susan Swiggers graag bedanken voor de geweldig mooie foto’s!

Lisanne en Guido

*****

De fotograaf:

Op 11 juli 2016 mocht ik een fotoreportage maken van de prachtige kleine Tess in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Tess is geboren op 28 juni, na een zwangerschap van 33 weken. Tess heeft een goede start, ze kan zelfstandig ademhalen, en ligt ongeveer een week in de couveuse. Daarna 1 dag in een warmtebedje en Tess kon al in een gewoon bedje liggen. Ze gaat met grote sprongen vooruit. Nu nog lekker groeien en zelfstandig goed haar hele voeding leren drinken bij mama en dan mag ze met haar papa en mama naar huis….

Lisanne en Guido, het was erg leuk om met jullie en Tess mee te lopen bij het verzorgen en voeden van jullie kleine meid. Ik wens jullie heel veel liefde, gezondheid en geluk toe met z’n drietjes!

Hartelijke groet,
Susan

8 antwoorden
 1. Janneke Gevers van Keulen
  Janneke Gevers van Keulen zegt:

  Gefeliciteerd met jullie mooie meisje. Onze jongste dochter is in 2014 met 32 weken geboren in het Bernhoven. Gelukkig was iedereen daar heel goed voor ons meisje. Ze mocht met 36 weken mee naar huis. Ook wij hebben toen zo’n prachtige foto’s van Earlybirds mogen ontvangen. Hopelijk gaat alles goed met jullie meisje en mag jullie kanjer ook snel mee naar huis. Nu 20 weken zwanger van de 3e en ook een laagliggende placenta en meerdere bloedingen gehad door een hematoom. We hopen deze keer de 37 weken wel te halen…

  Groetjes,
  Janneke.

  Beantwoorden
  • Lisanne
   Lisanne zegt:

   Hoi Janneke,

   Dankje! Je denkt heel gauw dat je de enige bent die zoiets meemaakt, maar nu pas besef ik dat dat zeker niet zo is! Hoe gaat het nu met je dochter? Onze meid doet het gelukkig echt heel goed, het is een dapper ding! In Bernhoven is ze zeker in goede handen. We zijn heel blij met de foto’s van earlybirds, zo hebben we straks ook een mooie herinnering aan deze spannende maar toch ook wel bijzondere periode. Wat heftig zeg dat je nu weer hetzelfde hebt! Ik kan me voorstellen dat alles van 2014 dan weer bij je naar boven komt. Ik hoop ook echt dat je deze keer de 37 weken wel haalt! Groetjes Lisanne

   Beantwoorden
 2. Jeroen Michielsen
  Jeroen Michielsen zegt:

  Prachtig Lisanne,
  Ik hoop dat jullie snel thuis zijn met z’n allen. Maar dat komt wel goed als ik t zo lees.
  Groetjes Jeroen

  Beantwoorden
 3. Saskia
  Saskia zegt:

  Lieve mama’s
  met voorliggende placenta. Er is een groep op fb met alleen maar dames met deze complicatie.
  Zoe op Placenta previa
  Heel veel succes

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Op 11 juli was het dan zo ver, er kwam een fotograaf naar het ziekenhuis om foto’s te maken van ons meisje. De reportage vond plaats tijdens het verzorgingsmoment. We hebben Tess heerlijk in bad gedaan, ze kreeg haar voeding en papa heeft met haar gebuideld. Het was precies zoals een normaal verzorgingsmoment er voor ons uit zag, alleen liep er nu een fotograaf rond om alles vast te leggen. Het resultaat: een prachtige fotoreportage! […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.